Blog

WordPress fejlesztő tanácsai, tapasztalatai, okoskodásai
Popup-optimalizalas-rotisoft
Pop-up, felugró ablak optimalizálása, konverzió növelése 900 600 Rottenbacher Tamás

Pop-up, felugró ablak optimalizálása, konverzió növelése

Egy felugró, pop-up ablak esetében nem is gondolnánk, hogy mennyire fontosak a részletek. Pedig, de! A figyelembe vesszük az UX design alapelveit és némi kismértékű pszichológiai ismerettel karöltve alkalmazzuk, akkor kis változtatások is jelentősen növelhetik a felugró ablakaink konverziós eredményeit. Egy konkrét példában most bemutatom, a Sumo.com cikke alapján, hogy miként is optimalizálhatja bárki, komoly szakmai háttér nélkül is a pop-up albakait.
Popup-hatekonyan-konverzionoveles-rotisoft
Felugró pop-up ablakok felhasználóbarát és hatékony használata 900 600 Rottenbacher Tamás

Felugró pop-up ablakok felhasználóbarát és hatékony használata

A honlapokon a felugró ablakokat, angol nevükön Pop-up, a megjelenésüket követően a marketing szakma szinte csodafegyvernek tekintette. Valóban, a különféle felugró ablakok jelentősen képesek egy adott konverziós cél elérését megkönnyíteni. A 2000-es évek környékén volt az, amikor túltolták sokan a popup-okat, ezért kialakult egyfajta reflex a látogatókban. Azonban a helyes felugró ablak használattal a látogató és az oldal tulajdonosa is boldog lehet. Miként is érdemes használni tehát a felugró ablakokat? Lássuk!
Visual-composer-wp-plugin
WP Bakery: Visual Composer bővítmény 900 514 Rottenbacher Tamás

WP Bakery: Visual Composer bővítmény

A Visual Composer az egyik (illetve esélyes, hogy a leginkább) ismert fizetős WordPress bővítmény. A Visual Composer segítségével képes bárki, programozási ismeretek nélkül különféle felépítésű oldal vagy bejegyzés tartalmakat létrehozni. A leggyakoribb például a több oszlopba rendezett tartalom, slider -ek beillesztése, teljes szélességű blokkok beszúrása. Persze ezek a funkciók még csak a jéghegy csúcsát mutatják! Érdekelnek a részletek?
Google-search-console-hasznalata-rotisoft
Weboldalunk állapotának ellenőrzése: Google Search Console 900 341 Rottenbacher Tamás

Weboldalunk állapotának ellenőrzése: Google Search Console

Oldalaink aktuális állapotát több módon is mérhetjük. Ebből most a Search Console-t emelném ki, amellyel könnyen megállapíthatjuk, hogy a saját weblapunk vajon hogyan is áll a Google szemében és segít nekünk a további optimalizálás megtervezésében. Képes jelezni számunkra, ha honlapunk feltörték vagy fertőzött lett. Itt, a Search Console-ba tudjuk a beküldött webhelytérkép és honlapunk indexelésének állapotát ellenőrizni. És még sok jó dolgot rejt még.
Night-computer-hdd-hard-drive
WordPress honlap költöztetés előtti backup – mentés lehetőségek 900 598 Rottenbacher Tamás

WordPress honlap költöztetés előtti backup – mentés lehetőségek

Minden WordPress Migrálás (költöztetés folyamat) rejt magában némi nemű hibalehetőséget, akármennyire is készülünk rá fel. Általánosságban elmondható, hogy gyakori eset az, amikor az oldal költöztetése után eszünkbe jut, hogy valami elfelejtettünk a régi oldalról lementeni, megnézni. Ilyen esetekben érdemes átgondoltan végezni a régi, „már nem szükséges” weblap mentését, mert ugye alap dolog, hogy nem törlünk egyből semmit, maximum biztonsági mentésbe lementjük.
Betutipusok rotisoft
Egységes, standard (WebSafe) betűtípusok 900 563 Rottenbacher Tamás

Egységes, standard (WebSafe) betűtípusok

A legújabb, 2017 vége felé kecsegtető (de nagyjából már év elejétől hódító) UX trendek kezdenek visszatérni az alap betűtípusok irányába. Ezek általában jobban passzolnak a letisztultabb, egyszerűbb megjelenéshez. Arról nem is beszélve, hogy mennyire ronda és zavaró tud lenni, amikor nem tölt be (vagy nagyon lassan) egy jól kinéző betűtípus. Ezért is, ahol lehet, jómagam az alap, úgynevezett WeSafe (tehát minden PC-n, böngészőn) egységesen megjelenő betűtípusokból szoktam választani.
WordPress rotisoft
WordPress admin: Oldalak, bejegyzések (elemek) száma oldalanként 900 473 Rottenbacher Tamás

WordPress admin: Oldalak, bejegyzések (elemek) száma oldalanként

A WordPress admin felülete alapértelmezetten 20 elemet listáz ki az admin felületen. Például az Oldalakból, Bejegyzésekből. Ennek az oka az, hogy így a rendszer fürgébben tölt be. Azonban ezt az értéket, kedvünk szerint állíthatjuk. Noha ha 100 fölé állítjuk (és van is annyi vagy több) akkor már érezhetően lassabb a betöltés az adminban, szóval azért óvatosan állítsuk át.
Rotisoft google maps api kulcs keszites
Google Maps API kulcs készítése 900 573 Rottenbacher Tamás

Google Maps API kulcs készítése

Egyre több honlapon jelenik meg a Google térképe és egyre több bővítmény és sablon is felkínálja a lehetőséget, hogy a címünk megjelenítsük és akár gyors navigációs lehetőséget kínáljunk. Azonban a Google már megköveteli, hogy regisztráljunk egy API kulcsot ingyenesen, hogy használhassuk a térképe nyújtotta lehetőségeket. Érdemes lehet kihasználni a térképben rejlő lehetőségeket, így is nyerhetünk további vevőket!
Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.