Blog

WordPress fejlesztő tanácsai, tapasztalatai, okoskodásai
Szerver tarhely ar berles hosting
Egy tárhely ára: Hogy kerüld el a túl olcsó tárhely átkát? 900 600 Rottenbacher Tamás

Egy tárhely ára: Hogy kerüld el a túl olcsó tárhely átkát?

Mi a baj a tárhelyemmel? Miért váltsak szolgáltatást, amikor ez is működik és sokkal olcsóbb mint a másik? Olyan kérdések, amiket gyakran látok, hallok. Aztán jön ugyan ezen személyektől, hogy miért nem működik az oldalon az, miért nem megy az a bővítmény, jaj feltörték az oldalam … Nézzük meg, mi az olcsó tárhely igazi ára. Továbbá azt is, miért kerül más szolgáltatóknál „ugyan ez” többe.
Keresooptimalizalas 2018 rotisoft
SEO mobilon avagy hogyan javítsd helyezéseidet 900 507 Vendég Szerző

SEO mobilon avagy hogyan javítsd helyezéseidet

Lassan 2 éve már annak, hogy a Google bejelentette a Mobilgeddon frissítését annak biztosítására, hogy mobilos keresést követően csak mobilbarát weboldalak jelenjenek meg. A mobilos keresések folyamatos növekedésével a keresőmotor óriás azon van, hogy a mobile-first indexelést bevezesse. Egy vezető online elemző cég jelentése szerint a jelenlegi keresések 57%-a mobilról történik. Mindazonáltal a riport fő megállapítása az, hogy a találatok ugyanarra a kulcsszóra történő keresés után mobilon és PC-n 80%-ban eltérnek. Ez azt jelenti, hogy az átlagos SEO eljárások alkalmazása nem elégséges ahhoz, hogy jó helyen szerepelj a mobil találatokban.
Worldbackupday bg
World Backup Day, avagy Biztonsági Mentés Világnapja: Neked van aktuális mentésed? 900 431 Rottenbacher Tamás

World Backup Day, avagy Biztonsági Mentés Világnapja: Neked van aktuális mentésed?

A biztonsági mentés, mindig kulcskérdés. Hányszor láttam már, hogy „jaj elállítottam, módosítottam valamit és most nem működik az oldalam” és ennek társai. Nem véletlenül van az az aranyszabály, hogy mielőtt komoly változtatást eszközölnél, készíts mindenképpen biztonsági mentést.  Mint mindennek, így ennek is van egy világnapja! Bizony. Mégpedig nagyon jókor, pont a bolondok napja előtti nap az, minden évben Március 31. az a nap amikor érdemes felülkerekedni magadon és készíteni minden fontos adatodról egy biztonsági mentést, backup-ot.
WordPress kezelt vagy sajat honlap
5+1 előnye és hátránya a kezelt és a saját WordPress honlapnak 900 383 Rottenbacher Tamás

5+1 előnye és hátránya a kezelt és a saját WordPress honlapnak

Gyakran felmerülő kérdés, hogy vajon melyik megoldás a jobb. Persze az is kérdés, hogy vajon mi számít jobbnak. Az olcsóbb vagy az, amelyik kevesebb időbefektetést igényel és biztosabb? A WordPress népszerűsége továbbra is töretlen és ezért vannak olyan szolgáltatók / szolgáltatások, amik kifejezetten WordPress honlapok üzemeltetésére szakosodtak. Ezeknek megvannak az előnyei, de ennek is két oldala van, így vannak hátrányai is. Lássuk tisztábban a helyzetet!
Keresooptimalizalas interju
Beszélgetés Szuhi Attilával, a 2018-as keresőoptimalizálásról 900 600 Rottenbacher Tamás

Beszélgetés Szuhi Attilával, a 2018-as keresőoptimalizálásról

Mostani bejegyzés kicsit eltér a megszokottakhoz. Úgy gondoltam, kicsit színesítem a tartalmat és most egy kicsit enyhébb kérdezős – felelős tartalommal szolgálok a keresőoptimalizálás témaköréről. Vajon mi vár ránk 2018-ban a SEO, keresőoptimalizáció terén? Mik azok az alapok, amik a legfontosabbak. Ezen információkat egy könnyedebb, beszélgetős formában olvashatjátok a folytatásban!
Emberi human spam email
Hogyan játsszák ki a capthca védelmet? Mi is az a human spam, emberi spam? 900 443 Rottenbacher Tamás

Hogyan játsszák ki a capthca védelmet? Mi is az a human spam, emberi spam?

Folyamatos harc folyik a spam küldők és a különféle technológiai megoldásokat kínáló spam szűrők között. Az egyik ilyen frontvonal, az a honlapokon található kapcsolati űrlapok. SPAM email ugyan is nem csak egy küldő email címről küldhető, hanem akár egy honlapon található űrlapról is. Mi is okozza a gondot? A kapcsolati űrlapok elsődleges célja, hogy minél kényelmesebben, gyorsabban tudjanak a látogatók kapcsolatot felvenni velünk. A honlapok szinte mindegyikén van ilyen és ez a tény, remek célpontot is jelent a bot-ok számára.
Gdpr ki felel
Kinek a része a törvényi megfelelhetőség? A honlapkészítőé vagy a tulajdonosé? 900 600 Rottenbacher Tamás

Kinek a része a törvényi megfelelhetőség? A honlapkészítőé vagy a tulajdonosé?

Ahogy közeledik a GDRP életbelépésének dátuma (Május 25.) egyre többször előkerül, hogy vajon a honlapfejlesztő vagy a megrendelő / tulajdonos feladata az adatvédelmi törvénynek való megfelelhetőség biztosítása. Ennek eldöntése nem is olyan egyértelmű, mint ahogy gondolnánk. Ezért egy kicsit nézzünk bele, vajon kinek is lenne a feladata, mert mindkét oldal másként látja és nem árt mindkét fél szemszögéből látni, mielőtt döntést hoznánk.
WooCommerce rotisoft
WooCommerce Magyar Közösség és Woo kézikönyv fordítás 900 337 Rottenbacher Tamás

WooCommerce Magyar Közösség és Woo kézikönyv fordítás

Aki figyelemmel kíséri a hazai wordpress-es és WooCommerce-es híreket, csoportokat, bizonyára már értesült több fontos információról. Ezeket most szeretném itt is bemutatni nektek. Az első, hogy a WordPress Magyarországot a továbbiakban a Nyílt Web Alapítvány fogja tovább vinni. A Wphu.org oldal kicsit megváltozott külsőleg, belsőleg pedig jelentős fejlesztések történtek. Továbbá elindult nem rég egy gyűjtés, a Nyílt Web alapítvány keretein belül, aminek a célja egy Magyar nyelvű, WooCommerce felhasználói kézikönyv összeállítása, lefordítása a célja.
Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.