Blog

WordPress fejlesztő tanácsai, tapasztalatai, okoskodásai
stilusos-weblap-honlapkeszites
Stílusos, reszponzív honlap készítése – Kitekintő 900 600 Rottenbacher Tamás

Stílusos, reszponzív honlap készítése – Kitekintő

A szakmai tartalmak mellett tervezek enyhébb, lazább írásokat is készíteni, amik azért megmaradnak a honlapkészítés és weboldal témakörben. Most jöjjön egy ilyen, amit csak kitekintőnek fogok nevezni a jövőben. A szakmai tartalmak mellett tervezek enyhébb, lazább írásokat is készíteni, amik azért megmaradnak a honlapkészítés és weboldal témakörben. Most jöjjön egy ilyen, amit csak kitekintőnek fogok nevezni a jövőben.
win10-dokumentumok-mappa
Dokumentumok mappa elérhetősége Windows 10-en 768 480 Rottenbacher Tamás

Dokumentumok mappa elérhetősége Windows 10-en

Bizonyos esetekben szükségünk lehet, hogy gyorsan elérjük a Windows operációs rendszerükben a dokumentumok fő mappáját. Ennek meghatározása könnyebb mint gondolnánk. Jelen esetben Windows 10 operációs rendszerben készült képernyő mentéseimmel mutatom be, hogy is találhatjuk ezt meg.
wordpress-bg-medblue
ID szám, azonosító megismerése 900 473 Rottenbacher Tamás

ID szám, azonosító megismerése

Honnan tudhatom meg, hogy mi az adott kategória, bejegyzés vagy oldal ID azonosítószáma? Temérdek sablon és bővítmény kéri, hogy adjuk meg oldalak, bejegyzések, kategóriák ID azonosító számát adjuk meg. Ez nem egy ördöngösség, könnyen megtudhatjuk a kívánt azonosító számot. Semmi ördöngösségre nem kell gondolni, csak simán kiolvasni az url címből kiolvasni egy számot vagy ha gyakran szükségünk van az ID azonosító számra, akkor egy bővítménnyel meg tudjuk jeleníteni a bejegyzések / oldalak listázásánál.
phpp7
Megéri Php 7-re váltani WordPress oldal esetén? 798 354 Rottenbacher Tamás

Megéri Php 7-re váltani WordPress oldal esetén?

A PHP 7-es verziója, közel 1 éve került stabil kiadásra. A WordPress fejlesztői, már a megjelenés előtt elkezdték ellenőrizni. A 4.3-as verziótól pedig a WordPress is támogatja a Php7-es verzióját. A php7 legfőbb előnye (az átlag felhasználóknak és üzemeltetőknek), hogy a php7-es verzió alkalmazásával a WordPress oldalunk gyorsíthatjuk, akár 25-70%-al! Főleg azt is érdemes figyelembe venni, hogy idővel szükséges lesz az átállás.
fb
Facebook: Többnyelvű post, bejegyzés 640 300 Rottenbacher Tamás

Facebook: Többnyelvű post, bejegyzés

A Facebook közösségi oldalt senkinek nem kell bemutatnom, az biztos. Rengetegen ismerik és használják, szerte a világon. Ezért is remek felület marketing szempontból, hiszen sok potenciális személyt érhetünk el hirdetéssel vagy akár csupán cégünk, márkánk, termékünk jelenlétével. A hazai vállalkozások többségének van céges Facebook oldala, de talán még csoportja is. Azonban sok startup jelenik meg,…

wordpress uzemeltetes kep szerver ithemes com
Milyen tárhelyet válasszak? Tanácsok, információk 900 506 Rottenbacher Tamás

Milyen tárhelyet válasszak? Tanácsok, információk

Azon partnerek, ügyfelek, akik új weboldalt szeretnének, először helyet kell választaniuk weboldaluknak. Egy lakást, ahol a honlap lakni fog és jól érezheti magát, így is fogalmazhatnánk. Egyre több szolgáltató kínálja tárhelyét, azonban saját tapasztalatom az, hogy mind több a gyenge színvonalú, igazából hozzá nem értő szolgáltató.
wordpress-optimalizalas-weboldal-gyorsit
Script betöltése a láblécben, WordPress alatt – Weboldal gyorsítás tippek #1 900 507 Rottenbacher Tamás

Script betöltése a láblécben, WordPress alatt – Weboldal gyorsítás tippek #1

A WordPress oldalakat könnyen lehet optimalizálni. Azonban nem csak keresőoptimalizálás fontos, hanem a weboldal optimalizálása is. Röviden és tömören úgy fogalmazhatnám meg, hogy az oldal struktúrájának az olyan javítása, átalakítása, ami segíti a böngészőket a gyorsabb adatkezelésben, betöltésben. A fontosabb elemek előtérbe, míg a kevésbé fontos részek hátrébb rangsorolása. Egyik ilyen, a script-ek láblécben való betöltődése.
google-pingvin-algoritmus
Google Pingvin 4, utolsó bejelentett frissítés 600 334 Rottenbacher Tamás

Google Pingvin 4, utolsó bejelentett frissítés

A Google tovább folytatja a harcát azon weboldalak és tartalmak ellen, amik célja csupán a látogatók csalogatása, nem pedig valós, értékes tartalom szolgáltatása. A Google Pingvinról írtam már korábban többször. Most viszont nem csak egy sima kis frissítés érkezett hozzá, az elmúlt napokban, hanem megérkezett a Pingvin 4.0, ami az elmúlt napokban már a magyar találati…

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.