Google Maps API kulcs készítése

Google Maps API kulcs készítése

Google Maps API kulcs készítése 900 573 Rottenbacher Tamás
Egyre több honlapon jelenik meg a Google térképe és egyre több bővítmény és sablon is felkínálja a lehetőséget, hogy a címünk megjelenítsük és akár gyors navigációs lehetőséget kínáljunk. Azonban a Google már megköveteli, hogy regisztráljunk egy API kulcsot ingyenesen, hogy használhassuk a térképe nyújtotta lehetőségeket. Érdemes lehet kihasználni a térképben rejlő lehetőségeket, így is nyerhetünk további vevőket!

Mi is az a Google API kulcs?

A Google API kulcs nem más, mint ahogy a neve is sugallja, egy kulcs, egy azonosító. Ennek segítségével azonosítja, hogy mely lekérések érkeznek arról az oldalról, ami a Tied. Erre azért van szükség, mivel ez egy ingyenes szolgáltatás, de vannak határai. Az átlag ember és az átlag honlap soha nem fogja elérni ezeket a határokat, ettől nem kell tartanunk, de az ingyenessége miatt szerették olyanok is használni, akik már más kategóriába esnek, mert olyan sok lekérést generálnak. Tehát az átlagembernek egy teljesen ingyenes, csak kell egy azonosító kulcs hozzá.

Hogyan készítsünk API kulcsot?

Az egész művelet gyorsan elvégezhető, azonban arra ügyeljünk, hogy van amikor a Google rendszerének szüksége van időre, hogy rögzítse a változásokat, módosításokat. Amire szükségünk lesz, az csak egy Google fiók ( …@gmail.com-os email cím) és kis idő.

  1. Menjünk a https://console.developers.google.com/ oldalra. Itt menjünk a képen látható módon az új projekt létrehozására.
    Google api kulcs keszites rotisoft 01
  2. Adjunk meg egy azonosítót, amiről tudni fogjuk melyik oldalhoz is készült. Általában érdemes a honlapcímet megadni, de a pont helyett használjunk kötőjelet. Majd a Create-re kattintva hozzuk létre.
    Google api kulcs keszites rotisoft 02
  3. Ezt követően az oldal gondolkodik egy sort, majd átirányít minket a létrehozott projekthez. Ott adjuk meg, hogy Google Maps Javascript API kell nekünk.
    Google api kulcs keszites rotisoft 03
  4. Miután rákattintunk, kiválasztottuk, a felső részben lesz egy link, amivel engedélyeznünk kell.
    Google api kulcs keszites rotisoft 04
  5. Ezt követően hozzuk létre a kulcsot az API-nkhoz.
    Google api kulcs keszites rotisoft 05
  6. Kattintsunk a képernyő közepén megjelenő „Create credentials” gombra és válasszuk le az API kulcsot.
    Google api kulcs keszites rotisoft 06
  7. Ezután meg is kapjuk a kulcsunkat, amit kimásolhatunk.
    Google api kulcs keszites rotisoft 07
  8. Ezt követően érdemes egy kicsit korlátozni az API kulcsunk használatát. Ha egy honlapra szeretnénk korlátozni, akkor kattintsunk a Restrict key feliratra, az előző pontnál, majd jelöljük ki, hogy mely domain címekről használhatják az API kulcsunkat. Ha csillagot teszünk elé, akkor az összes aldomain is beletartozik.
    Google api kulcs keszites rotisoft 08
  9. A végén ne felejtsünk el a Save gombbal menteni!
Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.