Blog

WordPress fejlesztő tanácsai, tapasztalatai, okoskodásai
wordpress biztonsagi bovitmeny hibai velemeny
WordPress biztonsági bővítményekről (Vélemény cikk) 900 600 Rottenbacher Tamás

WordPress biztonsági bővítményekről (Vélemény cikk)

Többször volt már szó a blogban a biztonságról, annak a növeléséről, illetve több módszeréről. Elterjedt gondolat, hogy telepítsünk egy biztonsági bővítményt WordPress honlap védelmére. A világ egy szuperebb hely lenne, ha ez ennyire egyszerűen működne. Most szeretnék ennek a gondolatnak mindkét oldaláról szót ejteni, illetve a lehetséges következményeit bemutatni. Miért jók a WordPress biztonsági bővítmények és mi a legtöbször a gond velük?
seo keresooptimalizalas 5 leggyakoribb hiba
Az 5 leggyakoribb keresőoptimalizálási hiba amivel találkozok 900 600 Rottenbacher Tamás

Az 5 leggyakoribb keresőoptimalizálási hiba amivel találkozok

Munkáim során viszonylag sok honlapra van rálátásom, akár csak látogatói akár tesztelői, akár fejlesztői szinten. Sajnos csak minden 10. honlap esetében tudom azt mondani, hogy nagyjából rendben van a keresőoptimalizálás on-site (vagy is technikai SEO) része. Mind a honlapkészítők, mind a tulajdonosok, illetve weblap kezelők vétenek hibákat. A jó hír, hogy ezeket kis odafigyeléssel és egy saját ellenőrzőlistával megelőzhetjük. Nézzük hát az 5 leggyakoribb SEO hibát, amivel én találkozni szoktam.
woocommerce kata webaruhaz
WooCommerce KATA-sítás 900 395 Rottenbacher Tamás

WooCommerce KATA-sítás

Az elmúlt időszakban a kormány gyökeresen megváltoztatta a KATA adózási formában dolgozók lehetőségeit. Sok KATA-s WooCommerce webáruház tulajdonos számára szükséges lesz néhány módosítást elvégezni, amennyiben szeretne megelőzni könyvelési és adózási problémákat. Magára a KATA módosítására nem térek ki, inkább azon módosításokat, beállításokat mutatnám be, amiket az érintetteknek el kell végezniük a WooCommerce oldalukon.
rotisoft fogalomtar wordpress szerepkor jogosultsag
WordPress szerepkörök, jogosultságok #Fogalomtár 900 379 Rottenbacher Tamás

WordPress szerepkörök, jogosultságok #Fogalomtár

Szinte minden vállalkozás esetén felmerül kivétel nélkül az igény, hogy ne csak a tulajdonos férjen hozzá a honlap szerkesztői felületéhez, hanem akár az alkalmazottak is. Ilyenkor azonban nem az a jó megoldás, hogy a saját felhasználónk hozzáférést (email címét és jelszavát) megadjuk. Több szempontból is sokkal jobb, ha új felhasználót hozunk létre. Itt jön a kérdés ilyenkor: Jó, de milyen jogosultsággal, szerepkörrel?
hozzaszolas honlapon rotisoft
Kell-e hozzászólás, komment lehetőség egy céges honlapon? 900 502 Rottenbacher Tamás

Kell-e hozzászólás, komment lehetőség egy céges honlapon?

Hozzászólások nem csak hobbi oldalakon lehetnek hasznosak és/vagy kártékonyak. Azonban nem mindenki tudja, hogy milyen jó dolgokat rejthet a hozzászólások lehetőségének biztosítása akár egy céges honlapon is, nemhogy webáruház tekintetében. Sajnos ennek is van árnyoldala szintúgy, mint mindennek, így mérlegelni érdemes. Nézzük hát mi szól mellette, mi ellene!
feltort wordpress honlap helyreallitas javitas
Vírusos, feltört WordPress honlap javítása, helyreállítása 900 468 Rottenbacher Tamás

Vírusos, feltört WordPress honlap javítása, helyreállítása

Egyre több a weboldal, melyek között egyre több a WordPress honlap. Ezzel sajnos együtt jár, hogy egyre több olyan magánszemély vagy vállalkozó szeretné saját maga elkészíteni a honlapját. Ezzel még nem lenne gond, azonban a honlapkészítés befejeztével folyamatosan van még tennivaló. Hiszen honlapunk meg is kell tudnunk védeni, különben feltörik weboldalunk és kész a baj!
weboldal tervezes megrendelo gondolat
Weboldal tervezés: Ezeket gondold át 900 600 Rottenbacher Tamás

Weboldal tervezés: Ezeket gondold át

Hogyan induljunk neki honlapunk megtervezéséhez? Ezen cikkben 5 pontban segítséget nyújtok, hogy mik a legfontosabb kérdések, amiket tisztázni kell magunkban még mielőtt a honlap fejlesztését megrendelnénk. A fő irányt a megrendelőnek kell meghatároznia, majd csak ezt követően érdemes szakemberhez fordulni. Végül pedig a szakemberrel közösen kidolgozni a végleges honlap tervet, ami alapján kezdődhet a fejlesztés, honlap készítés.
fajt tipus feltoltes engedelyezes wordpress rotisoft
Fájltípusok feltöltésének engedélyezése, tiltása WordPress-en 900 347 Rottenbacher Tamás

Fájltípusok feltöltésének engedélyezése, tiltása WordPress-en

A WordPress támogatja az összes fontosabb fájltípust (ezekről a folytatásban) és ezek feltöltését, CMS-hez illő módon a kezelését. Vannak azonban olyan esetek, amikor olyan igény merül fel, hogy további fájltípusok feltöltésének lehetőségére is szükség van. Avagy pont ellenkezőleg, egyes fájltípusok feltöltését kell megakadályozni, tiltani. nézzük, miként is tudjuk a WordPress beépített fájlfeltöltőjét a kedvünk szerint bővíteni vagy korlátozni.
Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.