Blog

WordPress fejlesztő tanácsai, tapasztalatai, okoskodásai
Mire ugyelni online megbizas utan thumb rotisoft
Egy honlap szerkesztési, javítási megbízás után mi a teendőnk? 900 437 Rottenbacher Tamás

Egy honlap szerkesztési, javítási megbízás után mi a teendőnk?

Nagyon sok megrendelő, partner nincs tisztában azzal, hogy mik is egy megbízás, fejlesztés, javítás (nevezzük összességében: egy feladat) elvégzése utáni néhány utolsó fontos lépés. Ezeket szinte mind kihagyják és sajnos ebből később komoly baja lehet, akár mindkét félnek, így érdemes egy kis időt fordítani arra, hogy miként is egy feladatot lezárni. Nem bonyolult, nem kell hozzá több mint 20 perc, de sok bajtól óvhat meg. Fontos, hogy itt a már elkészült és átadott feladatokat követő teendőkről lesz szó.
wordpress-sebezhetosegek-top5
Top 5 WordPress támadási módszer és védekezés ellenük 900 506 Rottenbacher Tamás

Top 5 WordPress támadási módszer és védekezés ellenük

Korábban már volt több blog bejegyzésemben is a WordPress rendszer biztonságával kapcsolatban. Azonban nem árt, ha nagyvonalakban tudatában vagyunk azzal, milyen támadások ellen is kell megvédenünk honlapunkat. Az alábbi cikkben, a legáltalánosabb és leggyakoribb, Top 5 honlap támadási módszert ismerhetjük meg, amivel WordPress oldalakat szoktak a rosszindulatú támadók használni.
wordpress-biztonsag
Általános WordPress támadhatósági pontok 750 422 Rottenbacher Tamás

Általános WordPress támadhatósági pontok

A WordPress biztonságát időről, időre támadják egyes cikkek. Ezek tartalma van ahol alaposan körbejárt és igaz vonásokat tartalmaz, de van számtalan téves cikk is. Annak érdekében, hogy jobban lássuk, mivel is állunk szembe, amikor a WordPress biztonságát szeretnénk fokozni, nézzük meg azon pontokat, ahol a korábbi sikeres támadások történtek és azok %-os gyakorisága a támadások száma alapján. A lenti adatokat a WPscan.org oldal, közel 4000 sebezhetőség összesítésével készítette.
php-logo-1
A php 5.x aktív támogatás vége 900 437 Rottenbacher Tamás

A php 5.x aktív támogatás vége

2017 január első napja, ha nem is tudjuk, de fontos dátum a honlap készítők, webfejlesztők körében. Történt ugyan is, hogy a nagyon közkedvelt és rengeteg szerveren (még a szerverek kimagasló többségén) az 5-ös php egy alverziója fut, leggyakoribb az 5.4 vagy az 5.6-os php, míg a 7-es php a sok pozitív tulajdonsága ellenére, csak kevés helyen, főként a minőségibb tárhelyszolgáltatóknál jelentek meg. Ennek az aránynak azonban a jövőben csökkennie kell, mivel 2017. Január 01.-től beszüntették az aktív támogatást (forrás) az 5.x verziójú php-ra.
marketing-rotisoft-blog
Marketing szempontból: Koncentráljunk a tartalomra 900 421 Rottenbacher Tamás

Marketing szempontból: Koncentráljunk a tartalomra

Minden weboldal, konkrét céllal készül. Minél kevesebb célt állítunk fel, annál jobban lehet arra a feladatra specializálni és így annál hatékonyabb oldalt lehet készíteni. Sok partnerem próbál egy weboldallal nagyon sok célt elérni, mindezt egy általános, minél olcsóbb weboldallal. Azonban alapos tervezéssel elérhető egy aranyközépút, illetve igény szerint lehet laponként, menüpontonként is specializálni egy honlapot.
mobil-optimalizalt-honlap-rotisoft
Mobilra optimalizált weboldal 900 600 Rottenbacher Tamás

Mobilra optimalizált weboldal

Milyen szempontok lehetnek fontosak egy weboldal mobilra való optimalizálásánál 2016-ban, 2017-ben? Mi az, ami meghatározó lehet abban, hogy a felhasználók szívesen látogassanak el akár mobiljukon, tabletükön is az oldalainkra? Ezekről a felhasználói igényekről, élményekről írnék most pár sorban. A leglényegesebb szempontok között az eszközfüggetlen (reszponzív) technológiát emelném ki először, amely abban segít, hogy a kívánt oldal alkalmazkodik az eszköz méretéhez. Ha az oldal nem reszponzív technológiával készült, az nagyon sokat ronthat a felhasználói élményen.
fronte-ndpublishing-magyaritas
Frontend Publishing magyarítás, fordítás 679 220 Rottenbacher Tamás

Frontend Publishing magyarítás, fordítás

A Frontend Publishing bővítmény segítségével regisztrált tagok (nem szerzők vagy szerkesztők) vagy akár vendégek is küldhetnek be tartalmat számunkra, amiket aztán vagy page vagy post formájában tárol el és ha a post típust válasszuk, akár azonnal is publikálódhatnak. Tehát cikk-, hírbeküldő bővítmény, de mivel lehet fájlokat csatolni, így akár még több funkciót tud ellátni.
ultimate-member-fejlec
Ultimate Member magyarosítás, fordítás 900 291 Rottenbacher Tamás

Ultimate Member magyarosítás, fordítás

Az Ultimate Member bővítmény segítségével a weboldalunk általunk meghatározott oldalán (nem a gyári wordpress-es) tudnak regisztrálni, belépni. Továbbá a tagok képesek profil adatlapot létrehozni, aminek elemei szabadon határozhatjuk meg. Hab a tortán, hogy képes tartalmakat jogosultsági szinthez kötni és a gyári admin felületet elérhetetlenné tenni a normál tagoknak. Fizetős kiegészítőivel pedig további funkciókkal ruházható fel.
Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.