Blog

WordPress fejlesztő tanácsai, tapasztalatai, okoskodásai
keresőotpimalizálás, seo meta descriptipn leírás - rotisoft blog
Hosszabb meta description leírás (Yoast SEO és All In One SEO) 900 600 Rottenbacher Tamás

Hosszabb meta description leírás (Yoast SEO és All In One SEO)

Azt már a szakmában bizonyosan többen tudjátok, (vagy ha nem, hát most elárulom) hogy tavaly év vége felé a Google megnövelte először az amerikai, majd most már az európai találati listákon is, a megjelenő és használható meta description tag hosszát. Az eddigi szűkös 160 karakterről ez megváltozott és immáron 320 karakterben mutathatjuk be röviden oldalunkat, aktuális url címen elérhető tartalmunkat. Felkészültek vajon erre a WordPress SEO bővítmények?
Rotisoft cdn szerver mi az a cdn
Mi az a CDN, mire jó, mikor szükséges, mely esetben fölösleges 900 315 Rottenbacher Tamás

Mi az a CDN, mire jó, mikor szükséges, mely esetben fölösleges

Az elmúlt néhány évben egyre fontosabb szerepet tölt be, hogy egy honlap gyors is legyen. A technika fejlődésével megjelent az úgynevezett CDN szolgáltatás, amely  elviekben jelentősen gyorsít a weboldalunk betöltődésén. Azonban mielőtt nekiesünk, hogy melyiket válasszuk, milyen áron és miként is üzemeljük be, nézzük meg, hogy vajon ténylegesen megéri-e. Ugyan is nagyon jól hangzik, szépeket ígérnek, de a tapasztalataim alapján, a hazai honlapok 95%-nak fölösleges, 4%-nak hasznos és 1%-nak szükséges. Vajon Önnek megérné CDN szervert bérelni?
Google fonts betutipus ellenorzes
Hogyan ellenőrizd a Google Fonts betűtípust, karakterkészletet? 900 563 Rottenbacher Tamás

Hogyan ellenőrizd a Google Fonts betűtípust, karakterkészletet?

A jó, hatékony betűtípus választásáról korábban esett már szó. Azonban néha nehéz tud lenni a választás és sok szempontot kell figyelembe vennünk, de az egyik legfontosabb, hogy tudja az ékezetes karaktereket. Ezt a Google fonts esetében könnyen tesztelhetjük és használhatjuk. A kiválasztás során egyszerűen csak írjuk be mintaszövegnek: árvíztűrőtükörfúrógép. A használat során arra kell figyelni, hogy a „Latin-Extended” verziót hívjuk meg.
Rotisoft betutipus valasztas hogyan
Hogyan válassz jól betűtípust a honlapodra, mikre ügyelj 900 600 Rottenbacher Tamás

Hogyan válassz jól betűtípust a honlapodra, mikre ügyelj

A megfelelő betűtípus kiválasztása ha tetszik, ha nem, kritikus fontosságú. Miért is? A betűk nagyon sokszor el vannak hanyagolva, illetve sok esetben találkozok azzal az esettel, hogy a megrendelő meghatározza, kijelenti, hogy neki az XY betűtípus tetszik és legyen az a honlapom. Azonban a látogatóknak is az fog tetszik? Vajon nem fogja őket zavarni? Nem fogja lassítani az oldalt? Sok a felmerülő kérdés, nézzünk neki a válaszoknak!
Feltoltes WordPress rotisoft
Letölthető, tömörített fájlok a bejegyzésekben, oldalakon 900 464 Rottenbacher Tamás

Letölthető, tömörített fájlok a bejegyzésekben, oldalakon

Gyakran merül fel olyan igény, hogy egyed dokumentumok, képek, táblázatok letölthetőek legyenek. Ennek a legegyszerűbb módja, ha tömörített fájlba rakjuk ezeket és úgy kínáljuk letöltésre. Abba nem mennék bele a részletekbe, hogy miért is .ZIP kiterjesztést ajánlanám ilyen célra. Röviden összefoglalva: Ezt a formátumot alaphelyzetbe engedélyezi a WordPress feltölteni (.RAR -t nem) és a Windows-on külön program nélkül is meg lehet nyitni, kicsomagolni. Nézzük, miként is tudjuk a honlapunk tartalmát letölthető .ZIP fájlokkal bővíteni.
Faicon5 rotisoft
Megjelent a Font Awesome 5-ös verziója 900 672 Rottenbacher Tamás

Megjelent a Font Awesome 5-ös verziója

A mai nap folyamán elrajtolt a Font Awesome 5-ös verziója. A legutóbbi a 4.7-es volt, az új verzió pedig a gyökereitől lett újragondolva és újra felépítve. Gyakorlatilag egy teljesen új ikonkészletet kapunk, számtalan újdonsággal és jóval több ikonnal, mint eddig. Arról nem is beszélve, hogy az FA 5 immáron támogatja a vékony, normál és vastag vonal alapú verziókat is, tehát egy ikon 3 féle verzióban is elérhetővé válhat! Nézzük az újdonságokat összegezve!
Hibanaplo error log keszites rotisoft
Hogyan készíts hibanaplót és mire ügyelj error log esetében 900 375 Rottenbacher Tamás

Hogyan készíts hibanaplót és mire ügyelj error log esetében

Nagyon sok beérkező kérdésnél tapasztalom azt, hogy a kérdező nagyon minimális információt ad a kérdése mellé. Egyes bővítmények és sablonok hibás működése esetén a válaszadónak két lehetősége van. Vagy a tapasztalatai alapján tippel valami gyakori gondra. Sok Facebook csoportos kérdésnél magam is csak tippelve adok választ, mert kevés a részlet. Avagy a másik lehetőség, amit sokkal inkább preferálnak a fejlesztők, ha részletes hibaleírással vagy hibanapló társaságában jelezzük a problémát vagy kérdezünk.
wordpress-sebesseg-bovitmenyek-rotisoft
A WordPress bővítmények mennyire lassítják az oldalad? Mérésekkel! 900 451 Rottenbacher Tamás

A WordPress bővítmények mennyire lassítják az oldalad? Mérésekkel!

Mitől tölt be lassan a honlapom, miért olyan lassú a weblapom? Gyakori kérdés, főleg olyan honlapok tulajdonosaitól, akiknél látom, hogy tömérdek mennyiségű bővítmény van telepítve. Azonban rengeteg oka lehet egy weboldal lassúságának. Az eddig elvégzett igen sok optimalizálásom során a lassú, lomha weboldalaknál általánosságban elmondható volt, hogy nagyon olcsó tárhelyen, nagyon sok bővítménnyel megpakolt honlapok voltak. De vajon a túlzott mennyiségű plugin okozza a lassulást vagy más a fő oka? Nézzünk kicsit utána!
Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.