A jó, hatékony betűtípus választásáról korábban esett már szó. Azonban néha nehéz tud lenni a választás és sok szempontot kell figyelembe vennünk, de az egyik legfontosabb, hogy tudja az ékezetes karaktereket. Ezt a Google fonts esetében könnyen tesztelhetjük és használhatjuk. A kiválasztás során egyszerűen csak írjuk be mintaszövegnek: árvíztűrőtükörfúrógép. A használat során arra kell figyelni, hogy a “Latin-Extended” verziót hívjuk meg.

Az előző bejegyzésben szó volt, milyen betűtípust érdemes választani. Most pedig egy egyszerű trükköt szeretnék bemutatni, amivel gyorsíthatunk a megfelelő betűtípus választás macerás útján. Ehhez az alábbi nagyszerű szó lesz segítségünkre: árvíztűrőtükörfúrógép. Ez a kissé tömör és fura szó tartalmazza a Magyar nyelv minden ékezetes karakterét. A mintaszó helyére ha beírjuk, akkor már is látni fogjuk, hogy az általunk kiszemelt Google Fonts alkalmas-e magyar nyelvű honlaphoz, avagy sem. Nézzük az aktuális kezdőlapon ajánlott betűtípusokat:

Egész jó az arány, de azért érdemes tényleg tesztelni, mivel sok régebbi betűtípus nem bír el az ékezetes karakterekkel.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+