Blog

WordPress fejlesztő tanácsai, tapasztalatai, okoskodásai
gyors wordpress rotisoft blog
Mit tegyél, hogy WordPress honlapod gyors legyen? 5 +1 tuti tipp! 900 540 Rottenbacher Tamás

Mit tegyél, hogy WordPress honlapod gyors legyen? 5 +1 tuti tipp!

A honlapunk sebessége mindig is kényes téma volt. Sokan mondják, hogy így nem számít pár másodperc, úgy nem számít. Azonban ezzel a felfogással a tudtunk nélkül elűzünk ügyfeleket, potenciális vásárlókat. Ja, hogy ezeket már hallottad? Lehet nem véletlen? Most bemutatok 5 tuti tippet, hogy magától is gyorsuljon a honlapod!
woocommerce google listings
Megjelent a WooCommerce gyári Google Shopping / Ads bővítménye! 900 471 Rottenbacher Tamás

Megjelent a WooCommerce gyári Google Shopping / Ads bővítménye!

Már itt volt az ideje, így nagy örömmel fogadjuk a WooCommerce készítőinek legújabb webshop bővítményét, mely segítségével a WooCommerce webáruházunk köthetjük össze a Google Shopping, Google Ads rendszerével és így automatizálható a termékek információinak átvitele.
core web vitals search console anomalia grafikon
Magától lassuló honlap és romló PageInsight eredmény 900 424 Rottenbacher Tamás

Magától lassuló honlap és romló PageInsight eredmény

Miért van, hogy egyik nap még teljesen rendben van honlapunk a Search Console és a PageInsight szerint, majd napokkal később azt látjuk, hogy javítandó és gyenge eredmények jelennek meg? Nem annyira bonyolult ez, csak tekintsünk egy kicsit a háttérbe! Nem kell programozónak, fejlesztőnek lennünk, egyszerűen megmagyarázható a változás oka.
kozossegi media mobil rotisoft pexels
Facebook, Twitter, LinkedIn megosztásnál megjelenő kép 900 600 Rottenbacher Tamás

Facebook, Twitter, LinkedIn megosztásnál megjelenő kép

Egy honlapnak már alap követelménye, hogy támogassa a közösségi oldalakon történő megosztásokhoz szükséges elemeket, kódokat. Ezek beszúrására több lehetőségünk van. A legegyszerűbb módját be is mutatom, amihez nem szükséges programozói ismeret. Ráadásul olyan bővítménnyel tudjuk ezt megoldani, ami szinte biztosan már telepítve van honlapunkon.
WordPress rotisoft
Mi is a WordPress? Mire jó és mire nem? 900 473 Rottenbacher Tamás

Mi is a WordPress? Mire jó és mire nem?

Miként kell tekinteni a WordPress-re? Mi az, amire alkalmas és hol vannak a határai, ahol már egyedi megoldásban kell gondolkodni? Senior WordPress fejlesztőként szeretnék egy reális, szakmai rálátást biztosítani a WordPress-re és használhatóságára. Mellette és ellene szóló érveket felsorakoztatva. Vegyük is sorba ezeket!
woocommerce webaruhaz rotisoft
WooCommerce: hiányzó Offers, Review, AggregateRating, SKU, Brand 900 338 Rottenbacher Tamás

WooCommerce: hiányzó Offers, Review, AggregateRating, SKU, Brand

Nagyon sok WooCommerce webáruház esetén tapasztalható a Search Console jelzése, miszerint nincs megadva több érték a bővített találatokhoz, angolul Rich Snippet-hez. Ezen adatok hiánya nem kritikus, azonban érdemes pótolni és megadni, amit tudunk. A folytatásban pedig megmutatom miként lehet ezen hiányzó adatokat megadni, pótolni.
Kepek Galeria Webp Feltoltes Rotisoft
Webp kép feltöltés engedélyezése WordPress honlapon 900 422 Rottenbacher Tamás

Webp kép feltöltés engedélyezése WordPress honlapon

A .webp képformátumnak több igen kellemes tulajdonsága, előnye is van, mint korábbi cikkből megismerhettük. A legtöbb esetben (és egyben legkényelmesebb megoldás a többségnek), az ha nem mi vesződünk a képek méretrevágásával és .webp formátumba mentésével, hanem automatizáljuk ezt a folyamatot és mi inkább a tartalom többi részébe fektetjük az energiánk és időnk.
E-kereskedelem növekedése
Az e-kereskedelem növekedése, trendjei — és jövője 900 600 Vendég Szerző

Az e-kereskedelem növekedése, trendjei — és jövője

A 2020-as év rengeteg váratlan eseményt tartogatott, de mind közül kétségtelenül a pandémia volt a kereskedelmet leginkább meghatározó történés. A baljós hírek Kínából, majd a folyamatosan megjelenő pánik, a karantén, majd a nyári nyitást követő őszi ismételt lezárások hatalmas tömeget tereltek az online webshopokhoz, amelyek így példátlan, korábban soha nem tapasztalt növekedésre tettek szert.
Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.