Webp kép feltöltés engedélyezése WordPress honlapon

Webp kép feltöltés engedélyezése WordPress honlapon

Webp kép feltöltés engedélyezése WordPress honlapon 900 422 Rottenbacher Tamás
A .webp képformátumnak több igen kellemes tulajdonsága, előnye is van, mint korábbi cikkből megismerhettük. A legtöbb esetben (és egyben legkényelmesebb megoldás a többségnek), az ha nem mi vesződünk a képek méretrevágásával és .webp formátumba mentésével, hanem automatizáljuk ezt a folyamatot és mi inkább a tartalom többi részébe fektetjük az energiánk és időnk.

A .webp -ről korábbi cikkünk részletesebben foglalkozott, így most inkább csak a WebP formátum feltöltésének engedélyézést WordPress honlapon mutatom meg. WebP képeket mi magunk is ki tudunk menteni a népszerűbb képszerkesztő programokból vagy van hozzájuk ilyen kiegészítő modul. Azonban inkább egyszerűbb, sőt mi több, hatékonyabb megoldást javasolnék.

Tipp: Sokkal egyszerűbb lesz számunkra (továbbá automatizálható is), ha egy plugint telepítünk erre a célra. Igaz a túl sok bővítmény nem szerencsés, azonban vannak olyan feladatok, amiknél érdemes ezt az utat választani. Ilyen bővítmény például a Shortpixel, Smush, WebP Express, Imagify.

Webp fájlok feltöltésének engedélyezése

Biztosan van olyan eset, amikor csak WebP formátumban van meg az a kép, amit fel kellene töltenünk. Ilyenkor szükségessé válik engedélyezni a WebP mint fájlformátum engedélyezését a WordPress-ben. Erre két lehetőségünk van:

A WordPress 5.8 fölött alapértelmezetten támogatja a WebP képfájlok feltöltését, kezelését.

  1. Legyen backup, avagy biztonsági mentés gond esetére.
  2. Frissítesz 5.8 (vagy újabb) WordPress verzióra.
  3. Bővítmény: Allow Webp image például. Ez egyszerű, feltelepíted és csak bekapcsolod.
  4. Functions.php kiegészítése a lenti kódrészlettel. Ez jobb, mivel nem kell plusz egy bővítmény néhány sor kódért cserébe.

Forrás:

  • Dave Romsey (https://wordpress.stackexchange.com/questions/323221/allowing-webp-uploads)
Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.