Blog

WordPress fejlesztő tanácsai, tapasztalatai, okoskodásai
seo tippek
Négy örökzöld SEO tipp, ami tényleg működik 900 495 Vendég Szerző

Négy örökzöld SEO tipp, ami tényleg működik

Az internet dugig van tuti SEO tippekkel és trükkökkel, azonban ezek egy része hamar elavul, egy másik pedig sajnos egyszerű marketing “blabla”. Jobbágy András (Honlapszaki) a cikkében kizárólag olyan tanácsokat olvashatsz, amelyek valóban hozzásegítenek a sikeres keresőoptimalizáláshoz. Nem csak most, hanem várhatóan évek múlva is.
rotisoft wordpress backup biztonsagi mentes
WordPress biztonsági mentés: Mivel? Hogyan? 900 600 Rottenbacher Tamás

WordPress biztonsági mentés: Mivel? Hogyan?

A WordPress backup, avagy WordPress honlapunk biztonsági mentése egy olyan alap és kritikus fontosságú pont (nem csak a fejlesztők, hanem a felhasználók számára is) ami nagyon sok bajtól, idegességtől és anyagi kiadástól meg tud kímélni minket. Összegyűjtöttem most a legjobb WordPress backup bővítményeket, továbbá leírom hogyan és mikor érdemes biztonsági mentést készíteni. Érdemes azonban néhány tanácsot megfogadni, hogy honlapunk és adataink a lehető legnagyobb biztonságban legyenek.
wordpress php_mail es smtp
WordPress email küldés beállítása: Mi az a php_mail(), SMTP és hogyan állítsd be? 900 379 Rottenbacher Tamás

WordPress email küldés beállítása: Mi az a php_mail(), SMTP és hogyan állítsd be?

Egy weboldal alapfeltétele, hogy tudjon elektronikus levelet, e-mailt küldeni. Regisztráció értesítő, kapcsolatfelvételi űrlap és még lehetne sorolni. Az internet őskorában elegendő volt, ha a szervereken alapbeállításként használt php_mail()-t használtuk. Azóta azonban sok minden megváltozott. A hagyományos, php_mail() levélküldés ma már nem nyújt megfelelő biztonságot, sőt veszélyt hordoz magába. Minden ügyfelemnek tanácsolom, hogy SMTP-vel, biztonságosan küldjék a honlapok a leveleiket.
Regi Szamitogep Rotisoft
Elavult böngésző: Jelezzük a látgatóknak vagy ne? 900 600 Rottenbacher Tamás

Elavult böngésző: Jelezzük a látgatóknak vagy ne?

Statisztikák továbbra is alátámasztják, hogy az internetezők jelentős része elavult, nem naprakész böngészőt használ. Ez számukra veszélyforrás, a fejlesztők számára pedig komoly nyűg. Azonban fel kell ilyenkor tenni a kérdés: Szóljunk nekik vagy ne? Nem olyan egyszerű ez a kérdés, mint gondolnánk. Miért is?
Contact Form 7 Extension
Az 5 leghasznosabb Contact Form 7 űrlap kiegészítés 900 505 Rottenbacher Tamás

Az 5 leghasznosabb Contact Form 7 űrlap kiegészítés

A Contact Form 7 a legnépszerűbb ingyenes űrlap bővítmény a WordPress rendszeréhez, a maga több mint 177 millió letöltésével. Nem véletlen, hogy ennyire népszerű, mivel ingyenessége ellenére egy nagyon könnyen kezelhető, stabil és bárki által testre szabható, bővíthető űrlap készítő bővítmény. Segítségével saját magunk létrehozni különféle űrlapokat honlapunkon. Van azonban néhány ehhez készült önnáló kiegészítés, amelyek segíthetnek, hogy még szuperebb és hatékonyabb űrlapokat készíthessünk.
rotisoft fogalomtar xml-rpc
Mi az az XML-RPC? Hogyan védjük és mikor kapcsoljuk, blokkoljuk? 900 379 Rottenbacher Tamás

Mi az az XML-RPC? Hogyan védjük és mikor kapcsoljuk, blokkoljuk?

Az XML-RPC az alap WordPress rendszer része, mely többféle, rendszerek közötti kommunikációt tesz lehetővé. Azonban a WordPress honlapok többségének nincs rá szüksége és egyes esetekben akár problémát is okozhat, veszélyforrás lehet. Ezért megmutatok több megoldási lehetőséget, amik segítségével könnyedén megoldható és nullára csökkenthető az XML-RPC által fennálló biztonsági kockázat és bot-ok általi fölösleges terhelés.
wordpress url modositas rotisoft
WordPress url címének felülírása, fix megadása 900 507 Rottenbacher Tamás

WordPress url címének felülírása, fix megadása

A WordPress esetében lehetőségünk van a weboldalunk url címét, a domain-t átírni. Ez egyben előny, egyben hátrány. Azonban ha valami hiba folytán ezt elállítanánk, nem kell aggódnunk, mivel pár perc alatt meg lehet oldani. Például megadhatjuk fixen a wp-config.php fájlban, elkerülve a hibalehetőséget. Nézzük miként is!
rotisoft szerver beallitas figuraval
Alap és ideális tárhely beállítások WordPress honlaphoz 900 598 Rottenbacher Tamás

Alap és ideális tárhely beállítások WordPress honlaphoz

Sok honlap szenved attól, hogy lassan tölt be. Ezt sokszor a tárhelyen lévő, túl alacsonyra állított alapértékek, hibás gyári beállítások okozzák. Ezeket érdemes megemelni egy egészséges szintre. Hol és milyen értéket ajánlott megemelni? Vegyük sorra! Fontos megemlíteni, hogy az alábbi beállítások nem minden tárhelyszolgáltatónál engedélyezettek, azonban érdemes egy próbát tenni.
Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.