Blog

WordPress fejlesztő tanácsai, tapasztalatai, okoskodásai
Web Vitals Hero
Core Web Vitals mutatók és javításuk WordPress esetén 900 240 Rottenbacher Tamás

Core Web Vitals mutatók és javításuk WordPress esetén

2021-ban előtérbe kerül a Core Web Vitals, magyarul Webhely mutatók. A Google készítette el azon új értékelési rendszert, melyeket már sokkal inkább az egyre fontosabb UX-hez, vagy is felhasználói élményhez kapcsolódik a sebesség vonatkozásában.  A Google saját mérői (korábban csak PageSpeed Insight, immáron ide tartozik a Web.Dev is) immáron szigorúan a pontozásba számolják a Web Vitals tényezőit. Ezen értékek 2021 májusától már rangsorolási tényezők is, így még inkább fontossak. Nézzük, mik is ezek a szempontok.
Mitol lesz hatekony a honlapja? RotiSoft
Mitől lesz sikeres és hatékony a weboldal design, megjelenés? 900 600 Rottenbacher Tamás

Mitől lesz sikeres és hatékony a weboldal design, megjelenés?

Mikor hatékony egy design? Mi az, amitől az egyik megjelenés hatékonyabb mint a másik? Hiába mondják egyesek, hogy ezek nagy titkok, azonban csak logikusan végig kell gondolni és rájövünk, hogy ezek nem nagy titkok, hanem egyszerűen rosszul nézünk a problémára. Néhány alapvető, de sokakban nem raálizálódó gondolatot osztanék meg mitől is lesz egy design, megjelenés hatékony vagy mitől nem.
Rotisoft Fogalomtar Standard Thumbpic
Mi az a WebP és miért jó? #Fogalomtár 900 379 Rottenbacher Tamás

Mi az a WebP és miért jó? #Fogalomtár

A WebP lehet a barátunk vagy az ellenségünk. Érdemes tisztában lenni, hogy mi is, ki és miért hozta létre, hogy kicsit jobban tisztában legyünk a lehetőségeivel és korlátaival is. A WebP egy remek kezdeményezés és elég hatékony törekvés, hogy a weboldalakon lévő képek minél kevesebb helyet foglaljanak, minél jobban legyenek optimalizálva. De hogyan?
Mobil eszközök
2020-as eszköz felbontások a hazai internetezők körében 900 507 Rottenbacher Tamás

2020-as eszköz felbontások a hazai internetezők körében

Napjainkban naponta jelennek meg új mobiltelefonok, tabletek, laptopok, monitorok. Tudod, milyen felbontásokra érdemes felkészülnöd és mikkel érdemes tervezni? Bemutatom röviden és összegzem a 2020-as év méréseit. Vannak változások és jól kivehető trendek, amikről érdemes tudnunk, ha időtálló és hosszú életű weboldalt készítünk, vagy olyanra vágyunk. Az adatok pár hónaposak, azonban amit mutatnak, az az idei és a jövőévi irányokat is meghatározza.
WordPress Seo Keresooptimalizalas 2020 Rotisoft5
WordPress SEO, keresőoptimalizálás – Amit tudni érdemes 900 379 Rottenbacher Tamás

WordPress SEO, keresőoptimalizálás – Amit tudni érdemes

Bizonyára sokan ismerik a SEO, avagy keresőoptimalizálás fogalmát. Azok számára, akik nem követik évek óta folyamatosan a Google keresőoptimalizálás irányait és újdonságait, azok számára készült egy alap, rövid összefoglaló. Mi is az a SEO, mire kell ügyelni, milyen hibákat véthetünk, továbbá milyen módon kerülhetünk egyre feljebb a találati listán. Vegyük is sorra ezeket!
domain atadas rotisoft pexels
Domain név átadása, átruházása: Így törvényes, hivatalos 900 506 Rottenbacher Tamás

Domain név átadása, átruházása: Így törvényes, hivatalos

A domain címek jönnek, mennek, vásárolhatunk vagy eladhatunk. Azonban ha már lefoglalt domain címet szeretnénk megvásárolni (vagy fordítva, tulajdonunkban lévőt eladni), akkor annak van egy formai követelménye. Természetesen eltérő módon lehet külföldön és hazánkban ezt intézni. Az alábbi cikkben bemutatom mi szükséges, hogy egy domain név törvényesen tulajdonost válthasson. Akár domain-t adnál el vagy vennél, ez a cikk neked szól!
Jelszo Kezelo Ajanlo 2021 Rotisoft
Hogyan védd meg és kezeld jelszavaid? 750 498 Rottenbacher Tamás

Hogyan védd meg és kezeld jelszavaid?

Egyre több honlap követeli meg, hogy regisztráljunk és egyre több mindent tudunk online elintézni, amihez szükséges profilt létrehozni. Ezekhez mind mind kell egy jó jelszót adni, amit nem felejtünk el, viszont nem is anníira egyszerű, mint az 123456. Ennyi jelszót fejben tartani igen nehéz, azonban van rá elérhető megoldás. Mégpedig egy jelszó kezelő formájában.
tarhely problema valasztas rotisoft
Miért telik be a tárhelyem? 5+1 tanácsom hogyan előzd meg! 100 100 Rottenbacher Tamás

Miért telik be a tárhelyem? 5+1 tanácsom hogyan előzd meg!

Idővel szinte mindenki találkozik azzal a problémával, hogy betelik a tárhelye. Ez csak idő kérdése, hiszen a legtöbb honlap és webáruház esetében kerülnek fel új fotók, tartalmak. Ezeken kívül pedig sok háttérben meghúzódó folyamat is történik, amiről hiába nem tudunk, azok lefutnak és növelik a honlapunk méretét. Ha gyorsan telik a tárhely, ott valami hibás beállítás a ludas álalában. Ezekből néhány eshetőséget mutatok be, amikre figyelnünk kell.
Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.