google seo rangsorolas

A WordPress keresőoptimalizálás (angol nevén S.E.O., Search Engine Optimization) mindig tartogat meglepetést számunkra és fontos nyomon követni az újdonságokat, a Google algoritmus változások elemeit.

Időnként ajánlott elvégezni vagy megrendelni egy SEO audit-ot, hogy képben legyünk honlapunk aktuális állapotával.

Az alább a SEO témaköréhez szorosan kapcsolódó cikkeket ajánlok, további hasznos információk mellett.

 

Hogyan csináljam a WordPress SEO-t?

A SEO egy folyamat, aminek minden elemén dolgoznunk kell. Az alábbi sorrendet ajánlom, melyet 2008 óta bővülő keresőoptimalizálás tapasztalatomból, a szakma nagyobb neveinek előadásaiból, anyagaiból és a külföldi húzónevek irányaiból állítottam össze: Ismerkedj meg az alapokkal, vizsgáld meg az aktuális helyzetet, dolgozz – javíts rajta.

Mérj, kutass, vizsgálj

Végezz kulcsszó kutatást, mire keresnek a potenciális látogatók (mire van igényük) és vizsgáld meg, hogy a konkurencia miként teljesíti ezen igényeket. Keresd meg mik hiányoznak, melyekre gyengék és melyekre erősek. Így tudni fogod, mely kulcsszavakra érdemes erősödnöd és melyekre nem, ha a konkurens előnye olyan nagy.

Tervezz, végezz

Már megvannak az irányok, amiket le is szűrtünk. Most jön, hogy hosszabbtávú (minimum 6 hónapos távot ajánlok) tervet készítünk. Vegyük számításba a trendeket, a szezonális várható eseményeket, információkat és ezek ismeretében tervszerűen bővítsük a honlapunk tartalmát értékes, egyedi szöveges tartalmakkal. Csináljunk szakmai bemutatókat, teszteket, ajánlókat.

Ismét mérj, elemezz, gondolkozz

Érdemes negyedévenként elemezni az elért eredményeket. Nézzük meg miként változott a saját és konkurenseink helyezése.


Miért előnyös a WordPress SEO -ra?

A WP rendszeréhez több SEO bővítmény közül választhatunk, melyekhez rengeteg leírás, dokumentáció és segédanyag érhető el. (Lentebb is találtok több ilyen hasznos cikket.) Így bárki tudja segíteni honlapját a jobb rangsorolás eléréséhez!

WordPress: Yoast SEO a legjobb?

Nem mondanám ki egyértelműen. Inkább azt a szót mondanám, hogy a legelterjedtebb, legnépszerűbb. A kettő nem mindig ugyan az. Például a Yoast SEO beállítása akkor is kíván némi tapasztalatot és háttér ismeretet, mint más WordPress SEO bővítmények.

Melyik WordPress SEO plugin-t válasszam?

Munkáim során leginkább a Yoast SEO plugin és a SEOPress bővítményét szoktam használni. Mindkettő könnyen kezelhető és találhatóak hozzájuk dokumentációk, leírások. Azt azért tartsuk szem előtt, hogy nem a bővítmény fogja az eredményt adni. Így nem az a fontos kérdés, hogy melyiket válasszuk.

Létezik ingyenes keresőoptimalizálás?

Természetesen igen. A WordPress SEO bővítmények többsége ingyenes. Az, hogy szöveget írjunk magunknak, szintén ingyenes. A linkecseréket is lehet ingyen cserélni.

Hogy lehetek első a találati listán?

Amennyiben nincs erős konkurencia, úgy folyamatos értékes tartalombővítéssel, kulcsszó kutatással, linképítéssel és PR cikkekkel első helyre hozhatod weboldalad. Ha éles a verseny, akkor azért érdemes szakemberrel konzultálni.

Kapcsolódó cikkek:

WooCommerce: hiányzó Offers, Review, AggregateRating, SKU, Brand 900 338 Rottenbacher Tamás
WordPress SEO, keresőoptimalizálás – Amit tudni érdemes 900 379 Rottenbacher Tamás
Kép alt/title megadás automatikusan WordPress esetén – SEO Automatizálás 900 473 Rottenbacher Tamás
Mi az az ssl és https? Hogyan állítsd be WordPress-en? #Fogalomtár 900 379 Rottenbacher Tamás
SEO mobilon avagy hogyan javítsd helyezéseidet 900 507 Vendég Szerző
Weboldalunk állapotának ellenőrzése: Google Search Console 900 341 Rottenbacher Tamás
Google Pingvin 4, utolsó bejelentett frissítés 600 334 Rottenbacher Tamás