Kép alt/title megadás automatikusan WordPress esetén – SEO Automatizálás

Kép alt/title megadás automatikusan WordPress esetén – SEO Automatizálás

Kép alt/title megadás automatikusan WordPress esetén – SEO Automatizálás 900 473 Rottenbacher Tamás
Az egyik leggyakoribb probléma, hogy nagyon sok honlap esetében nincsen a képeknek megadva az alt érték. Ez az alt érték leírja, hogy mi látható a képen. Megoszlanak a vélemények a fontosságáról, de az biztos, hogy érdemes foglalkozni vele. Viszont mindenki szereti, ha jobban tud haladni. Ezért most kép keresőoptimalizálásban fogom bemutatni, miként lehet automatizálni. Egyszer szükséges pár percnyi munkával beállítani, ezután pedig minden feltöltéskor időt spórol nekünk!

Kép alt érték megadás automatizálása

Szükségünk lesz egy bővítményre, aminek a neve Format Media Titles. Ez a bővítmény nem mást csinál, mint a megadott feltételek alapján a fájl névből kiindulva, majd a megadott beállítások alapján módosítva, ezen módosított értéket megadja feltöltéskor az alt, desc és title értéknek. Így a fájl név megadásával és a plugin beállításával megadhatjuk egyben a további fontos értékeket is. Nézzük, milyen beállítási lehetőségeket kínál eme bővítmény.

Format media title beallitasi lehetosegek

Kiválaszthatjuk, hogy a fájlnévből származó értékből milyen karaktereket tüntessen el. A kötőjel, alsóvonal, vessző, plusz jel és a hullámjel amit képes kiszedni. Szintén kiválaszthatjuk, hogy mely szavakat, szót változtasson nagybetűvel kezdődőre. Végül pedig megadhatjuk, hogy mely értékek kerüljenek automatikusan kitöltésre. A bővítmény a fájlnevet nem módosítja, csak az automatikusan kitöltendő értékeket.

 

Két példán bemutatva

A feltöltéskor ajánlott ékezetek nélkül megadni a fájl nevét, melybe megadjuk mi is látható a képen vagy amely szavakra szeretnénk optimalizálni. Jelen blogbejegyzésemhez feltöltött kép eredeti fájlneve ez volt: alt-tag-kepoptimalizalas-automatizalas-seo. A másik kép neve pedig format-media-title-beallitasi-lehetosegek. Lentebb pedig látható, hogy feltöltéskor az alábbi értékek kerültek automatizáltan kitöltésre. Kattintsatok a teljes képmérethez!

 

5 tanács az automatizációhoz és kép keresőoptimalizáláshoz

  1. Ne használjunk ékezetes karaktereket. Tehát nem tetőfedő.jpg, hanem tetofedo.jpg legyen.
  2. Kerüljük a speciális karaktereket a fájlnevekben.
  3. A fájlnév megadásánál használjunk minimum 2, maximum 6 szót. Például sarga-markas-polo-xxl.jpg
  4. Ne használjuk az automatikus caption/felirat megadását, mivel akkor mindenhol ahova beillesztjük a képet, meg fog alatta jelenni a felirat.
  5. Ne töltsünk fel DSC_6232.jpg nevű képeket, mindig nevezzük át még feltöltés előtt.

 

Összegzés

A keresőoptimalizálás ma már sok esetben az apró részletektől függ. A képek optimalizálása egy olyan lehetőség, amivel kevesen foglalkoznak, így jelentős előnyre lehet szert tenni. A képek fájlneve is tényező, így azokat amúgy is érdemes átnevezni. Az alt és desc értékek automatizált kitöltésével pedig kifejezetten kedveskedhetünk a keresőnek és ezáltal jobb SEO eredményt kaphatunk, ráadásul csak egyszer kell beállítanunk.

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.