Google Keresooptimalizalas SeoA keresőoptimalizálás folyamata egy összetett, igen sok tényezőből és elemből álló folyamat. Nagyon apró részletekbe is belemehetünk hozzáértőként, de egyszerzű felhasználóként is optimalizálhatjuk WordPress honlapunk a keresők számára is.

A WordPress keresőoptimalizálás egy idő és munkaigényes folyamat, azonban az alapok bárki által, egy egy bővítménnyel megoldhatóak. Nem egy űrtudomány, azonban érdemes egyes alapokkal tisztában lenni, aki pedig jártasabb a témában, azoknak pedig mindig jól jöhet új információ, megoldás.


Mi az a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás (angol rövidítése SEO) egy olyan folyamat, melynek során azt segítjük elő, hogy a Google (és más keresők) találati listáján a mi honlapunk legyen minél jobb helyen.

A WordPress keresőoptimalizálásra jó?

Röviden igen. Egy jól optimalizált WordPress honlap nagyon jó eredményeket hozhat. Igen sok keresőoptimalizálást támogató plugin közül választhatunk.

Miért fontos a WordPress keresőoptimalizálás?

A Google találati listájának az első néhány találat elviszi a forgalom szinte teljes egészét. Ha kimaradunk az első oldali találatokból, akkor jelentősen csökken a keresőből érkező (magas relevációval rendelkező) forgalom.

Hogyan csináljam WordPress honlapom keresőoptimalizálását?

Ezt röviden nem lehet megválaszolni. Arra kell törekednünk, hogy minél értékesebb, minőségibb szöveges tartalmat biztosítsunk a látogatóinknak. Törekedjünk a kódszabványok támogatására, a honlapunk gyors betöltődésére és https használatára, továbbá a felhasználói élményre.

Kapcsolódó cikkek:

WooCommerce: hiányzó Offers, Review, AggregateRating, SKU, Brand 900 338 Rottenbacher Tamás
WordPress SEO, keresőoptimalizálás – Amit tudni érdemes 900 379 Rottenbacher Tamás
Kép alt/title megadás automatikusan WordPress esetén – SEO Automatizálás 900 473 Rottenbacher Tamás
Mi az az ssl és https? Hogyan állítsd be WordPress-en? #Fogalomtár 900 379 Rottenbacher Tamás
SEO mobilon avagy hogyan javítsd helyezéseidet 900 507 Vendég Szerző
Weboldalunk állapotának ellenőrzése: Google Search Console 900 341 Rottenbacher Tamás
Google Pingvin 4, utolsó bejelentett frissítés 600 334 Rottenbacher Tamás