Facebook: Többnyelvű post, bejegyzés

Facebook: Többnyelvű post, bejegyzés

Facebook: Többnyelvű post, bejegyzés 640 300 Rottenbacher Tamás

A Facebook közösségi oldalt senkinek nem kell bemutatnom, az biztos. Rengetegen ismerik és használják, szerte a világon. Ezért is remek felület marketing szempontból, hiszen sok potenciális személyt érhetünk el hirdetéssel vagy akár csupán cégünk, márkánk, termékünk jelenlétével. A hazai vállalkozások többségének van céges Facebook oldala, de talán még csoportja is. Azonban sok startup jelenik meg, de még közülük is vannak, akik nem használják ki a Facebook adta lehetőségeket, melyben most egy kis segítséget adnék, egy szegletéhez. Ez pedig nem más, minthogy már egy ideje többnyelvű bejegyzéseket is lehet írni.

Mi is a többnyelvű Facebook post?

A lényege tömören annyi, hogy nem egy post-ba kell az eltérő nyelvű tartalmakat tenni, mivel így egyes esetekben görgetni és tartalmat betölteni kell, ami ront a konverzión. Helyette alkalmazhatjuk ezt a többnyelvű megoldást, amivel javíthatunk kattintásokon és minden nyelv olvasói kivételesnek érezhetik magukat, hogy az Ő nyelvén kommunikálunk és mindezt egy oldallal.

Melyik nyelv, kinek fog megjelenni?

A Facebook-on ha több nyelvű bejegyzést, post-ot írunk, akkor az adott felhasználónak az fog megjelenni, ami be van alapértelmezett nyelvnek állítva neki az adatlapján. A bejegyzésben lévő alapértelmezett nyelv fog azoknak megjelenni, akiknek a megadotton kívül más nyelv van beállítva.

Ha a célközönségünk számottevő része nemzetközi, akkor alapértelmezett nyelvnek az angol használjuk és a fontosabb országoknak (így a hazai területnek, Magyarországnak is) adjunk meg nyelv specifikus szöveget.

 

Hogyan hozz létre többnyelvű bejegyzést a Facebook-on?

Először is engedélyezni kell a többnyelvű post-olást

  1. Menjünk a Facebook oldalunkra (nem profilunkra, hanem oldalunkra!)
  2. Beállításokra kattintsunk
  3. Keressük ki a listában: Bejegyzések írása több nyelven
  4. Pipáljuk ki, hogy igen, engedélyezzük.

Képeken:

facebook-tobbnyelvu-post-1 facebook-tobbnyelvu-post-2 facebook-tobbnyelvu-post-3

Hogyan adjunk meg többnyelvűnek egy bejegyzést?

  1. Menj a Facebook oldaladra
  2. Kattints a bejegyzés írására
  3. A bejegyzés író doboz jobb alsó sarkában található a nyelv hozzáadása
  4. Adjuk hozzá a nyelvet (akár többet is)

Fotók:

facebook-tobbnyelvu-post-4

facebook-tobbnyelvu-post-5

 

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.