ID szám, azonosító megismerése

ID szám, azonosító megismerése

ID szám, azonosító megismerése 900 473 Rottenbacher Tamás
Honnan tudhatom meg, hogy mi az adott kategória, bejegyzés vagy oldal ID azonosítószáma? Temérdek sablon és bővítmény kéri, hogy adjuk meg oldalak, bejegyzések, kategóriák ID azonosító számát adjuk meg. Ez nem egy ördöngösség, könnyen megtudhatjuk a kívánt azonosító számot. Semmi ördöngösségre nem kell gondolni, csak simán kiolvasni az url címből kiolvasni egy számot vagy ha gyakran szükségünk van az ID azonosító számra, akkor egy bővítménnyel meg tudjuk jeleníteni a bejegyzések / oldalak listázásánál.

Mi az ID szám?

A WordPress a tartalmakat elkülöníti, egyrészt típusok (oldal, bejegyzés, stb.) szerint és az ezekben lévő tartalmakat látja el a rendszer egy azonosító számmal. Minden külön bejegyzés, oldal stb. (és azok verzió is) mind, mind külön ID számot kapnak. Eme szám alapján tudja a WordPress, mely tartalmat kell megjeleníteni. Ez a médiatár elemeire is igaz. Nagyon sok bővítmény úgy jelenít meg tartalmakat, hogy ID szám amit meg kell adni és abból tudja a rendszer, hogy mely tartalmat kell betölteni / hozzáadni vagy épp módosítani.

Miknek van ID száma?

A WordPress minden fontosabb tartalmat az ID szám segíségével különböztet meg. Külön ID számot kap minden kép, minden blog bejegyzés (és azok verziói, auto mentései), minden kategória, címke, hozzászólás, egyedi post type, WooCommerce termék, termék kategória, termékcímke.

Hogyan számolódik az ID szám?

Egyszerűen csak növekedik. A fentebb felsorolt típusok együttesen növelik. Így ha a legújabb bejegyzésünk id száma mondjuk 672 és feltöltünk egy új képet a médiatárba, akkor az új kép id száma a 673 lesz. Minden új tartalom (vagy automentés) növeli 1-el ezt a számot.

Hogyan tudhatom meg az ID számot?

Erre két egyszerű megoldást szeretnék bemutatni. El sem hinnénk, de szinte biztos, hogy már a szemünk előtt volt, sőt majdnem ki is szúrta azt. Mutatom!

Url címből

A legegyszerűbb, legkönnyebb megoldás. Kattintsunk arra a tartalomra az admin felületen, aminek szeretnénk tudni az ID számát. Nézzük meg az url-ben!

id-szam-wordpress-rotisoft

Bővítmény segítségével

Ha többször vagy gyakran kell az ID számokat segítségül hívni, akkor a következő bővítményt ajánlom: Releval IDs. Ennek a bővítménynek a telepítésével az admin felületen megjelenik egy új oszlop, ahol az ID számokat láthatjuk az adott bejegyzések sorában.

releval-id-bovitmeny

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.