Honnan tudhatom meg, hogy mi az adott kategória, bejegyzés vagy oldal ID azonosítószáma? Temérdek sablon és bővítmény kéri, hogy adjuk meg oldalak, bejegyzések, kategóriák ID azonosító számát adjuk meg. Ez nem egy ördöngösség, könnyen megtudhatjuk a kívánt azonosító számot. Semmi ördöngösségre nem kell gondolni, csak simán kiolvasni az url címből kiolvasni egy számot vagy ha gyakran szükségünk van az ID azonosító számra, akkor egy bővítménnyel meg tudjuk jeleníteni a bejegyzések / oldalak listázásánál.

Url címből

A legegyszerűbb, legkönnyebb megoldás. Kattintsunk arra a tartalomra az admin felületen, aminek szeretnénk tudni az ID számát. Nézzük meg az url-ben!

ID szám, azonosító megismerése - id-szam-wordpress-rotisoft-900x483

 

Bővítmény segítségével

Ha többször vagy gyakran kell az ID számokat segítségül hívni, akkor a következő bővítményt ajánlom: Releval IDs Ennek a bővítménynek a telepítésével az admin felületen megjelenik egy új oszlop, ahol az ID számokat láthatjuk az adott bejegyzések sorában.

ID szám, azonosító megismerése - releval-id-bovitmeny

Mi is az az ID szám?

A WordPress a tartalmakat elkülöníti, egyrészt típusok (oldal, bejegyzés, stb.) szerint és az ezekben lévő tartalmakat látja el a rendszer egy azonosító számmal. Minden külön bejegyzés, oldal stb. (és azok verzió is) mind, mind külön ID számot kapnak. Eme szám alapján tudja a WordPress, mely tartalmat kell megjeleníteni.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+