AdatvedelemA WordPress biztonság kérdése egy igen fontos téma, melyhez több tényezőt is hozzá kell venni. A WordPress egy biztonságos, stabil rendszer, melyet amennyiben karbantartunk már jelentősen minimaliházhatjuk a kockázati tényezőket.

Fontos tudni, hogy WordPress weboldalunk akkor legy igazán védve, ha hozzáértéssel kezeljük. Egy – egy biztonsági bővítmény nem fogja megvédeni honlapunkat, főleg ha nincs meg a szakértelem a helyes beállításra.

A következőkben olyan kérdéseket és cikkeket olvashatsz, melyek segítenek abban, hogy minél nagyobb biztonságban legyen WordPress weboldalad.


A WordPress biztonságos?

Igen. A WordPress biztonságán több erre specializálódott csapat dolgozik folyamatosan, nem is beszélve a több ezres segítő fejlesztői közösségről.

Hogyan lehet biztonságban a honlapom?

Erre egy részletes cikkben fejtem ki a válaszom: WordPress biztonság – Így csináld! Röviden: jó hosting, karbantartás, szakértelem és tapasztalat kérdése, de akár átlag felhasználók is tudnak javítani vagy rontani a WordPress biztonsági szintjén.

Mit tegyek, ha feltörték a honlapom?

Vissza kell tölteni egy korábbi (feltörés előtti) állapotot, majd frissíteni a WordPress -t, a sablon, a bővítményeket, majd szigorítani a szabályokon és növelni a védelmet. Ehhez ajánlott már szakember segítsége.

Hogyan növelhetem a WordPress weboldalam biztonságát?

Általános felhasználói ismeretekkel érdemes arra koncentrálni, hogy jó tárhelyszolgáltatónál legyen honlapunk, a saját számítógépünk ne legyen vírusos, továbbá a frissítéseket telepítsük. Ha ez nem elég, akkor már érdemes biztonsági bővítmény telepítését gondolkodni. Vagy még biztosabb, ha a WordPress üzemeltetést igényel.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan védd meg és kezeld jelszavaid? 750 498 Rottenbacher Tamás
Komoly sérülékenység az Easy WP SMTP bővítményben 700 400 Rottenbacher Tamás
Már is WordPress 4.2.4 – Biztonsági frissítés 900 554 Rottenbacher Tamás