AdatvedelemA WordPress biztonság kérdése egy igen fontos téma, melyhez több tényezőt is hozzá kell venni. A WordPress egy biztonságos, stabil rendszer, melyet amennyiben karbantartunk már jelentősen minimaliházhatjuk a kockázati tényezőket.

Fontos tudni, hogy WordPress weboldalunk akkor legy igazán védve, ha hozzáértéssel kezeljük. Egy – egy biztonsági bővítmény nem fogja megvédeni honlapunkat, főleg ha nincs meg a szakértelem a helyes beállításra.

A következőkben olyan kérdéseket és cikkeket olvashatsz, melyek segítenek abban, hogy minél nagyobb biztonságban legyen WordPress weboldalad.


A WordPress biztonságos?

Igen. A WordPress biztonságán több erre specializálódott csapat dolgozik folyamatosan, nem is beszélve a több ezres segítő fejlesztői közösségről.

Hogyan lehet biztonságban a honlapom?

Erre egy részletes cikkben fejtem ki a válaszom: WordPress biztonság – Így csináld! Röviden: jó hosting, karbantartás, szakértelem és tapasztalat kérdése, de akár átlag felhasználók is tudnak javítani vagy rontani a WordPress biztonsági szintjén.

Mit tegyek, ha feltörték a honlapom?

Vissza kell tölteni egy korábbi (feltörés előtti) állapotot, majd frissíteni a WordPress -t, a sablon, a bővítményeket, majd szigorítani a szabályokon és növelni a védelmet. Ehhez ajánlott már szakember segítsége.

Hogyan növelhetem a WordPress weboldalam biztonságát?

Általános felhasználói ismeretekkel érdemes arra koncentrálni, hogy jó tárhelyszolgáltatónál legyen honlapunk, a saját számítógépünk ne legyen vírusos, továbbá a frissítéseket telepítsük. Ha ez nem elég, akkor már érdemes biztonsági bővítmény telepítését gondolkodni. Vagy még biztosabb, ha a WordPress üzemeltetést igényel.

Kapcsolódó cikkek:

WordPress biztonsági bővítményekről (Vélemény cikk) 900 600 Rottenbacher Tamás
Vírusos, feltört WordPress honlap javítása, helyreállítása 900 468 Rottenbacher Tamás
WordPress biztonsági mentés: Mivel? Hogyan? 900 600 Rottenbacher Tamás
WordPress url címének felülírása, fix megadása 900 507 Rottenbacher Tamás
Hogyan védd meg és kezeld jelszavaid? 750 498 Rottenbacher Tamás
Komoly sérülékenység az Easy WP SMTP bővítményben 700 400 Rottenbacher Tamás
Mi az az ssl és https? Hogyan állítsd be WordPress-en? #Fogalomtár 900 379 Rottenbacher Tamás
Top 5 WordPress támadási módszer és védekezés ellenük 900 506 Rottenbacher Tamás