Az 5 leghasznosabb Contact Form 7 űrlap kiegészítés

Az 5 leghasznosabb Contact Form 7 űrlap kiegészítés

Az 5 leghasznosabb Contact Form 7 űrlap kiegészítés 900 505 Rottenbacher Tamás
A Contact Form 7 a legnépszerűbb ingyenes űrlap bővítmény a WordPress rendszeréhez, a maga több mint 177 millió letöltésével. Nem véletlen, hogy ennyire népszerű, mivel ingyenessége ellenére egy nagyon könnyen kezelhető, stabil és bárki által testre szabható, bővíthető űrlap készítő bővítmény. Segítségével saját magunk létrehozni különféle űrlapokat honlapunkon. Van azonban néhány ehhez készült önnáló kiegészítés, amelyek segíthetnek, hogy még szuperebb és hatékonyabb űrlapokat készíthessünk.

cf7 flamingo

Beküldött űrlapok mentése adatbázisba

Akár a régebbi Flamingo-t vagy a kicsivel többet tudó Advanced Contact Form 7 DB -t nézzük, mindkettő nagyon nagy segítség tud lenni. Miért is? Minden űrlap beküldést elment az adatbázisba. (Alap Contact Form 7 nem tesz így.) Így ha a küldött e-mail el is veszne, az adatbázisban megvan a beküldött üzenet a kitöltött mezőkkel, elérhetőségekkel. Ráadásul ki is tudjuk exportálni a beküldők listáját, azon kívül, hogy az admin felületen megnézhetjük a beküldéseket és azok tartalmát.

cf7 multistep

Többlépcsős / multi steps űrlap

A hosszabb űrlapok esetén érdemes azt darabolni és több lépcsőben kitölthetővé tenni. A Contact Form 7-hez több bővítmény is elérhető, melyek segítségével a hagyomány űrlapjainkat tudjuk többlépcsős formába ölteni. Ezeknél minden lépésnél ellenőrizni az adatok helyességét és a legvégén még egy önellenőrzést is betehetünk, hogy a beküldő láthassa az üzenetét. Vannak ingyenesek, mint Multi Step for Contact Form 7 vagy Contact Form 7 Multi-Step Forms. Fizetősből ott a WordPress Contact Form 7 Multistep például.

(A Codecanyon.com-on a „Contact Form Seven 7 Multi-Step Pro” névre keresztelt bővítményt határozottan nem ajánlom, mivel volt vele dolgom és csak negatív tapasztalatom van vele.)

cf7 redirection atiranyitas

Automatikus, célzott átirányítás

Jelentősen tudja segíteni az eladást és az UX-t (felhasználói élményt) egy űrlap átirányítás, ha az sikeres beküldés után egy „Köszönő” oldalra irányít át automatikusan.  Ezt a célt szolgálja a Redirection for Contact Form 7 bővítmény.

cf7 conditional fields

Mezők, tartalmak feltételes megjelenítése, elrejtése

Ha van webáruházunk, akkor biztos sokszor kapunk olyan kérdéseket, amikre bizony ott van a válasz honlapunkon. Avagy ha árajánlat űrlapunk szeretnénk igényesen és specifikusan elkészíteni, akkor is sokat segíthet a Contact Form 7 – Conditional Fields kiegészítés. Ezen kiegészítéssel meglévő mező értéke alapján lehet eltüntetni vagy épp megjeleníteni további mezőket, html elemeket.

cf7 captcha

Spam üzenetek szűrése

Sajnos sok olyan reklám robot van, amik minden honlap kapcsolati űrlapját kitöltik és nem kívánt reklámokat küldözgetnek. A Honeypot for Contact Form 7 segít (elég magas) arányban megszűrni ezen üzeneteket, miközben sem captcha, sem más jelölgetős módon nem zavarja a valódi látogatókat. Ahol nagyon bajos a spam, ott érdemes lehet még a Honeypot mellé a ReCaptcha v2 for Contact Form 7 másodlagos védelmét betenni. Oké, már jóideje elérhető a V3-as reCAPTCHA is, azonban van akit zavar (főleg mobilon) az állandó captcha-s oldalsó fix elem. Én legalább is nem szeretem és elég kevés helyen láttam.

Tényleg plugin a pluginhoz?

Jómagam a #plogout híve vagyok, vagy is ott ahol egyszerűen megoldható, ott saját kóddal és nem bővítménnyel oldok meg funkciót. A fenti Contact Form 7 bővítmények egy része szintén megoldható ilyen rövid, saját kódokkal. Azonban nem mindenkinek van lehetősége, hogy ilyen (úgynevezett) snipet-ekkel megoldja az egyes plusz funkciókat. Számukra nyújtanak megoldást a fent felsoroltak.

Van olyan Contact Form 7 kiegészítő, aminek szerinted a listán lenne a helye? Írd meg hozzászólásban vagy üzenetben!

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.