Classipress 3 és a címkék, tags

Classipress 3 és a címkék, tags

Classipress 3 és a címkék, tags 390 250 Rottenbacher Tamás

ClassiPress WordPress plugin és a címkék meghívása

Mi is az a ClassiPress?

A ClassiPress nem más, mint egy prémium WordPress sablon, melynek segítségével könnyen egy remek apróhirdetéses oldalt készíthetünk. Tud Magyarul is, hála F. Győző fordító munkájának. Maga a rendszer mindent tud amit egy apróhirdetéses oldal. Regisztráció, mezők – követelmények szerkesztése, kategorizálás, bővített kereső, címkézés, hirdetések kezelése. Továbbá még sok mindent, de erről bővebben a készítő oldalán olvashatunk ( Link a bejegyzés végén. )

A hirdetések címkéinek lekérdezése és megjelenítése

A Classipress új, 3-as verziójában fejlesztettek a blogolási lehetőségen. Tehát, lehet egy apróhirdetéses oldalunk és blogunk is egy wordpress-en. Ez szép és jó, főleg keresőoptimalizációs szempontból. Azonban az előző verzióktól eltérően már külön adattáblában vannak tárolva a hirdetések címkéi. Régebbi verziókban sima címkeként voltak kezelve. Ekkor azonban a blog bejegyzések címkéi is megjelentek. (Ha adtunk.) Ez gondot okozott amikor a sima bejegyzések, post-ok között akart valaki keresgélni és hirdetéseket talált vagy üres oldalt, mert lejárt az a hirdetés amihez a címke kapcsolódott. Ezért csinálták meg a külön részt. Azonban én naiv, a frissítés után gondoltam egy szép színezett címke felhőt, úgynevezett tag cloud-ot teszek az oldal aljára, hogy a keresőrobotok jobban átjárhassák az oldalt és a látogatók is válogathassanak a gyakoribb kulcsszavakból. Szépen ki is tette a címkéket. Kattintottam rá, hogy megnézem megy-e. Jó dolog ellenőrizni magunkat, mivel hibás linkeket dobott. Láttam, hogy van olyan aktív hirdetés ami használja a címkét, de még sem listázta ki a rendszer és 404-es hibát mutogatott nekem.

A problémát egyik plugin sem volt képes korrigálni amiket próbáltam. Ekkor néztem, hogy oldalam.hu/ad-tag/cimkeneve url címen szeretné meghívni a címkét, amikor a hirdetés végén lévő tag-ekre kattintok és akkor működtek. Eredetileg a bejegyzésekhez a oldalam.hu/tag/cimkeneve -t használná a rendszer. Ilyenkor elkezdtem keresgélni és semmi értelmeset nem találtam, ennek a problémának a megoldására. A ClassiPress hivatalos fóruma pedig regisztráció után sem látható, csak ha megvásároltad a témát, így az az út sem járható sokak számára. Így végül megoldottam a dolgot, egy kis módosítással.

A sima címkéket így lehet meghívni: (Ez általános, itt nem egy bejegyzéshez tartozó címkéket, hanem az összes címkét lehet kilistázni.)

<?php wp_tag_cloud('smallest=10&amp;largest=26'); ?>

A ClassiPress3 hirdetéseinek a ímkéit pedig az alábbi kóddal lehet meghívni:

<?php wp_tag_cloud('smallest=10&largest=26&taxonomy=ad_tag'); ?>

Jelen esetben a legritkább címke 10pt -s mérettel, a leggyakoribb 26pt-s mérettel fog megjelenni, majd a kattintás után csak a hirdetéseket listázza. Sem oldalt, sem blog bejegyzést.

A fenti kód, a ClassiPress 3-as veriójához készült. Így régebbi vagy újabb verzió esetén nem garantált a működése, ki kell próbálni.

Forrás:

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.