Hozzászólás törlése, spam jelölése vagy módosítása gyorsan

Hozzászólás törlése, spam jelölése vagy módosítása gyorsan

Hozzászólás törlése, spam jelölése vagy módosítása gyorsan 640 379 Rottenbacher Tamás

Gyakran előfordul, hogy a megjelenésekből kihagyják a hozzászólások kezelésének gyors gombjait. Ez a legbosszantóbb, amikor egy megszokott, unalmas műveletet csinálhatnánk meg egyszerűbben, gyorsabban, de  a sablon készítő lustasága miatt fölöslegesen kell kattintgatni, oldalbetöltést várni. Egyik ilyen például a hozzászólásoknál lévő ‘delete’ törlés vagy a ‘spam’ szemétnek jelölő gyors link. Ezek az adminisztrációs felület megfelelő részéhez visznek, egy kattintással. Ott már csak el kell fogadnunk vagy a lomtárba helyeznünk egy kattintással a kommentet, hozzászólást.

Az a megoldás, hogy a két linket simán beillesztjük a megjelenés kódsorába nem járható útvonal. Illetve járható csak ronda. Ugyan is mindenkinek megjelennek a linkek és feliratok. Törölni vagy spam-nek jelölni nem tudnák, mivel ahhoz az admin felületre be kell jelentkezni, azonban egy szép és igényes megjelenésnél a látogató csak a szép és hasznos elemeket láthatja, a rondaságokat és kötelező formalitásokat el kell rejteni előle. Így a legegyszerűbb, ha csak annak mutatjuk, akinek kell.

Először ki kell egészítenünk a functions.php fájlt egy kicsit:

function rotisoft_hszlink()
{
    if (current_user_can('edit_post')) {
        $id = get_comment_ID();
        echo ' (';
        echo ' <a href="'.admin_url(" comment.php?action=editcomment&c=$id").'">Szerkesztés</a>';
        echo ' | ';
        echo ' <a href="'.admin_url(" comment.php?action=cdc&c=$id").'">Törlés</a>';
        echo ' | ';
        echo ' <a href="'.admin_url(" comment.php?action=cdc&dt=spam&c=$id").'">Szemét</a>';
        echo ' )';
    }
}
add_action( 'wp_head', 'rotisoft_hszlink' );

Ezzel szépen ellenőrizzük, hogy kinek van joga szerkeszteni a blog bejegyzést (ahova írva lett a hozzászólás) és az írónak (aki persze belépve kell legyen) megjeleníti a 3 linket egymás mellett. Majd a sablonunkban el kell helyeznünk az alábbi kódot:

<?php rotisoft_hszlink(); ?>

Természetesen érdemes a felhasználó, hozzászóló neve mellé helyezni vagy magába a komment tartalmának a végéhez hozzáfűzni.

Aki akarja egyedire is szabhatja, hogy az adott megjelenésében a moderátoroknak, adminoknak és az adott bejegyzés írójának is szépen jelenjenek meg ezek a linkek. A beszúrható kód formázható, html kódként. Így a zárójel lecserélhető akár ‘<li>’  lista elemre vagy szimpla sortörésre és hasonlók. A gyors linkek közötti elválasztót az ‘<a …’  részeknél változtassuk ha az adott link elé szeretnénk illeszteni valamit. Ha a végére akkor a ‘..</a>’ rész mögé, de a  ‘; rész elé még. Sok sikert!

Források:

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.