WooCommerce KATA-sítás

WooCommerce KATA-sítás

WooCommerce KATA-sítás 900 395 Rottenbacher Tamás
Az elmúlt időszakban a kormány gyökeresen megváltoztatta a KATA adózási formában dolgozók lehetőségeit. Sok KATA-s WooCommerce webáruház tulajdonos számára szükséges lesz néhány módosítást elvégezni, amennyiben szeretne megelőzni könyvelési és adózási problémákat. Magára a KATA módosítására nem térek ki, inkább azon módosításokat, beállításokat mutatnám be, amiket az érintetteknek el kell végezniük a WooCommerce oldalukon.

Mik a szükséges lépések?

A KATA törvény módosításának részleteit nem írnám le, hiszen ezt elég sok sajtóorgánum megtette. A lényeg, hogy aki KATA-zik, az forduljon a könyvelőjéhez vagy keressen egyet, hogy a pontos részletekről és lehetőségekről tájékoztassa. Amivel most foglalkozni fogunk, hogy a WooCommerce webáruház esetén miket kell beállítanunk, módosítanunk.

A legfontosabb változtatás, hogy cégnek nem számlázhat KATA-s. Így nekik egy kicsit módosítani kell a pénztár oldalt. A cégnév mezőt kell kikapcsolni, eltüntetni.

Cégnév mező eltüntetése

Ahhoz, hogy cégként ne tudjanak leadni rendelést (és ahol automatikus számlázás van beállítva ne állítson ki automatikusan cégnévre számlát) először is ki kell vennünk a Cégnév / Company name mezőt. Erre a WooCommerce-nek van beállítási lehetősége:

Vezérlőpult / Megjelenés / Testreszabás / WooCommerce / Pénztár résznél

HuCommerce bővítmény beállítása

Miként a HuCommerce plugin az egyik legnépszerűbb hazai WooCommerce bővítmény, így kitérnék ennek is a beállítására. A bővítményben az adószám mezőt és a céges számlázás feltételes megjelenítését kell kikapcsolni. Ezt az alábbi helyen teheted meg:

  • Adószám mező: Vezérlőpult / WooCommerce / HuCommerce / Adószám megjelenítése
  • Céges számlázás feltételes megjelenítése: Vezérlőpult / WooCommerce / HuCommerce /Pénztár oldal módosítások és itt „Céges számlázási adatok feltételes megjelenítése”

hucommerce kata woocommerce kikapcs adoszam

hucommerce ceges felteles megjelenites kikapcs woocommerce kata

Mi segíthet?

Törekedjünk arra, hogy tájékoztassuk a vásárlót, hogy csak magánszemélyként rendelhet. Erre használjuk az alábbi kód részletet, melyet a sablonunk functions.php-jébe helyezzünk el. Természetesen a szöveget átírhatjuk kedvünkre.

/* Woo KATA-s info
* Rottenbacher Tamas
* RotiSoft.hu
* http://rotisoft.hu/blog/woocommerce-kata-sitas/
*/
add_action( 'woocommerce_before_checkout_billing_form', 'add_kata_info', 1 );
function add_kata_info() {
echo '<div class="woocommerce-info" role="info">Tisztelt Vásárló,<br>Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy webáruházunkban csak magánszemélyként tud vásárolni, így cégnévre nem igényelhető számla a rendelésről, vásárlásról.<br> Köszönjük megértését.</div>';
}

Mire ügyeljünk még?

Amennyiben használjuk a HuCommerce bővítményt vagy más módon adószámot kérünk be, azt ki kell kapcsolni, hogy ne jelenlen meg. Továbbá ügyeljünk a számlázónk beállítására, hogy ha már meglévő partner rendel újra, akkor nehogy cégre menjen a számla. Továbbá persze a megfelelő adó beállításokra mind a számlázóban, mind a WooCommerce-ben.

Azzal is számoljunk, hogy amennyiben korábban egy adott felhasználóhoz elmentésre kerültek céges számlázási adatok, akkor azok a számlázó bővítményből tovább kerülhetnek a külsős számlázó rendszerbe és így a számlára, ha azokat nem távolítjuk el. Például előfizetéses rendszereknél ez biztosan okozhat problémát ha nem kezeljük.
Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.