Contact Form 7: Konfigurációs hiba megoldása

Contact Form 7: Konfigurációs hiba megoldása

Contact Form 7: Konfigurációs hiba megoldása 770 251 Rottenbacher Tamás

A Contact Form 7 újabb verzióiban van egy ellenőrző, amely arra törekszik, hogy minél kisebb eséllyel kerüljön levelünk a spam-ba. A levelező rendszerek egyre szigorúbban nézik, hogy mely email-ek is minősülnek szemétnek és mik nem. Ha szeretnénk javítani az esélyeinken (ami azért lássuk be, vállalkozóknál  kötelező) akkor érdemes figyelni azon részletekre amiket például a Contact Form 7 is jelez számunkra.

Mi a hiba oka, ha eddig jó volt?

Az, hogy eddig sem volt jó, csak kevésbé voltak szigorúak a spam szűrők. Most mondhatnánk, hogy az email-ek megérkeztek ez előtt is, akkor most miért kéne változtatni? Azért, mert a rendszerek változnak és ezeket követni kell. Például a Gmail által bevezetett piros lakat, ami arra figyelmeztet, hogy nem titkosított csatornán át küldték az email-t.

A konkrét hiba oka ott keresendő, hogy van egy oldalunk. Például a saját oldalunkon nézve, a rotisoft.hu, melyről kimegy az email. Az email-ben eddig a küldő címnél az szerepelt, amit a küldő megadott. Azonban az email nem az Ő címéről megy ki, hanem a rotisoft.hu domain alól. Tehát már is a küldő cím hamis, ha úgy vesszük. Ezt eddig sok levelező rendszer nem figyelte annyira, azonban oly mértékben megszaporodtak az átverő spam email-ek, hogy elkezdték ezt is figyelni.

Hogyan javíthatom?

A megoldás egyszerű, könnyű beállítani. Csupán annyikét rövid, egyszerű lépésből korrigálhatjuk. Azt azonban ne feledjük, hogy minden egyes űrlapnál ezt meg kell tennünk.

1.) Contact Form 7-ben az űrlapnál, a küldő fél email címéhez a saját oldalunkét adjuk. A fenti példát folytatva, a feladó résznél hagyjuk meg a nevet, majd egy létező, saját domain neves email címet írjunk be, mint a küldő email címe. Példa:

contactform7-konfiguracioshiba-javitasa

2.) Adjuk meg előre a válasz címet, hogy nekünk a saját levelezésünknél csak a válaszra gombra kelljen kattintatni. Ezt ebben a leírásban tudhatjátok meg, miként is lehet.

Ennyi az egész, már is javítottuk és a Contact Form7  a konfigurációs hiba eltűnt, a levelek pedig amit nekünk szánnak, biztosabban megérkezik.

Azonban ha valaki nem szeretné ezeket módosítani, de zavarja a hibaüzenet, akkor az alábbi kódot tegye a wp-config.php fájlba:

define( 'WPCF7_VALIDATE_CONFIGURATION', false );
Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.