Contact Form 7, válaszcím megadása (Header: Reply-to: módon)

Contact Form 7, válaszcím megadása (Header: Reply-to: módon)

Contact Form 7, válaszcím megadása (Header: Reply-to: módon) 770 251 Rottenbacher Tamás
A Contact Form 7 a legnépszerűbb űrlapkészítő bővítmény. Mi is sok esetben használjuk, egy későbbi külön bejegyzésben be is mutatjuk majd nektek. Most azt szeretnénk megmutatni, hogyan lehet egy bosszantó hibát orvosolni. Miként a bővítmény elsősorban az angol nyelvre koncentrál, időnként becsúszhatnak kis bakik a fejlesztésbe. A számunkra bosszantó bug is ilyen, ami akkor jön elő, ha eltérő válasz címet szeretnénk megadni, mint a küldő.

Ez akkor hasznos, ha a kimenő leveleinket például az [email protected] -ról küldjük, míg szeretnénk ha az ügyfél válasza egyből a [email protected] -s címünkre érkezzen meg. A probléma konkrétan ott van, hogy amikor megadjuk előre a válaszcímet a CF7 admin felületén, magyarként nagy valószínűséggel a névnél ékezetes karakter is szerepel, melyet a CF7 nem tud megfelelően kezelni.

Ennek az eredménye a következő, ha az email címzett a válasz gombra kattint: (A Kovács Benő név esetében)

<=?UTF-8?Q?Kov=C3=A1cs_Ben=C5=91_ <[email protected]>?=

Ez nem túl szép és félő, sok levelező program hibásan kezelheti le, főleg mivel nem tudja a nevet megfelelően hozzápárosítani. Mi is a teendő? A legegyszerűbb, ha kihagyjuk a nevet és csak email címet adunk meg a következő mezőbe:

Természetes ha eltérő email cím mezőnevet használjuk, akkor ügyeljünk, hogy azt adjuk meg a reply-to után!

contact-form7-helyes-reply-to

Helytelen mód:
Reply-to: [your-name] <[your-email]>
Helyes kód:
Reply-to: [your-email]

Jelen esetben a kevesebb, néha több. A levelező programok a nevet a következő levélváltáskor pótolják és nem lesznek krix-kraxok a partnereink, barátaink címlistáiban.

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.