WordPress Mega Menu elem limit növelése

WordPress Mega Menu elem limit növelése

WordPress Mega Menu elem limit növelése 772 250 Rottenbacher Tamás
A WordPress egyik közkedvelt bővítménye a Max Mega Menu. Ez egy ingyenes plugin, melynek segítségével nem csak szimpla lenyíló, hanem több oszlopos és akár widget mezőket tartalmazó lenyílókat készíthetünk. Nagyon hasznos tud lenni, ha például az elérhetőséget vagy email küldési lehetőséget a menüpont lenyíló részében már a látogatók elé szeretnénk helyezni. Továbbá ha több termék közül kiemelnénk egyes darabot, darabokat. Azonban amikor az egyik oldal építésénél 180 menüpontot kellett rendezni vele. Sajnos 80 - 90 darab után egyszerűen törölte a rendszer a menükezelőben mentetteket.

A bővítmény WP.org-os support fórumába írtunk, majd meg is kaptuk a választ:

A php beállításokban fel kell emelni a két értéket:

suhosin.post.max_vars = 5000
suhosin.request.max_vars = 5000

Jött is, hogy ment fel a php_info meghívás, mennyi jelenleg az értéke. Viszont meg sem jelent ez a kettő érték, mivel a szerveren nem volt fent a suhosin modul. Sebaj, azért megoldjuk. Próbáljuk ki a követkő kódot, melyet hozzáadtuk a .htaccess-hez: (frissítve lett, így akinél korábban a php7 verziója esetén 500-as hibája akadt volna, most már jó lesz)

<IfModule mod_php5.c>
php_value max_input_vars 5000
</IfModule>

Az eredeti érték 1000 volt, melyet megnöveltünk a ötszörösére. Noha azt figyelembe kell vennünk, hogy a WordPress menükezelője alaphelyzetben 10-40 menüpontnál működik igazán gyorsan, 60 fölött már előfordulnak 10-20 másodperces töltési idők, de ezek nem akadnak meg. Ezt a módosítást, bővítést megtehetjük php.ini-vel vagy htaccess-el is akár. A fenti módosítás a legegyszerűbb, mivel csak azt az egy sort kell a .htaccess fájlhoz hozzáadni.

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.