Új böngészőt készít a Microsoft a Win10-hez

Új böngészőt készít a Microsoft a Win10-hez

Új böngészőt készít a Microsoft a Win10-hez 570 336 Rottenbacher Tamás

A böngészőháború tovább folytatódik! A Microsoft várhatóan 2015 januárjában fog több részletet elárulni, a jelenleg csak „Spartan” névvel fémljelzett fejlesztésről, mely nem más, mint egy új böngésző. Ami érdekesség, hogy nem a Chrome és Firefox útját fogja követni, nem a WebKit motor fog rejtőzni benne, hanem a Microsoft saját programja. Itt azért weblapkészítőként remélem, hogy nem csak átnevezik az Internet Explorer böngészőt, persze az is hozzá tartozik az információhokhoz, hogy a 10-es és 11-es IE már egész jól használható volt, kompatibilitás terén sem alkotott rosszul. Sőt, az IE11 kifejezetten jó HTML5 támogatást tud felmutatni.

Milyen újdonság várható még? A bővíthetőség nagy hiánya az IE családnak, így az új „Spartan” esetében már lesz lehetőségünk kiegészítők telepítésére és használatára! Ez azért jelentős újítás, bár az új belső motor is izgalmasnak hangzik. Január végén majd többet tudhatunk. Például remélhetőleg azt is megtudjuk, hogy mely Windows verziókra lehet majd elérni a spártait.

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.