Megérkezett Clifford, az az WordPress 4.4

Megérkezett Clifford, az az WordPress 4.4

Megérkezett Clifford, az az WordPress 4.4 900 570 Rottenbacher Tamás

Pár nappal ezelőtt megérkezett a következő nagyobb verziószámmal jelzett WordPress, melynek fedőneve Clifford, verziószáma pedig 4.4-es. Az újdonság pár fő vonalra koncentrált és azokon lépett előre jelentősen a kedvelt rendszerünk. Node mik is ezek az irányok? Röviden és tömören: Haladni a kor elvárásaival. Egy csipetnyi hibajavítással megfűszerezett technológiai előrelépés, melyhez egy új sablont (immáron hagyományos névhasználattal: Twenty-sixteen ) is kaptunk.

Még responsive-abban!

Twenty-Sixteen, új sablon

Az új sablon egy különös ötvözet. A régi, hagyományos blog elrendezést a készítők ötvözték a modern technológiával és webergonómiával, így egy (már megszokottan) letisztult és az online trendekhez igazodó megjelenést kapunk.

550px-twenty-sixteen-white-desktop-1x

Úgy általában legyünk responsive-abbak

Az egyik fontos előrelépés, hogy a képek megjelenítésénél javítottak a megjelenést, főleg a tablet, phablet, okostelefon és óriás monitor megjelenéseken. Ezentúl még szebben és egységesebben fognak a fotóink megjelenni.

responsive-devices-desktop-1x

Ágyazzon kényelmesebben

Számtalan plusz szolgáltatás került be, melyek tartalmát (videók, zenék, stb.) immáron kényelmesebben lehet beilleszteni a bejegyzésekbe, oldalakba. Több régi embed kód kezelő rész is frissült.

Rest API

A WordPress még nagyobb testre szabhatóságában, funkcionalitásában nyit új lehetőségeket a REST API. Ezzel konkrét API-kat lehet készíteni a wordpress-hez és hivatalos formában nyújtanak lehetőséget, hogy API-k használatával akár más rendszerekkel kössük össze a WP-s oldalunkat. Ez egy hosszabb folyamat míg ez elkészül, a jelenlegi csupán az első lépcsőfok.

Optimalizálás, javítás

Miként egyre több igen nagy forgalmú oldal használja a WordPress rendszerét, így erre is kell figyelniük a fejlesztőknek. Jelen új verzióban a hozzászólások lekérdezésének gyorsítótárazását fejlesztették, hogy a szerverre kisebb terhelést adjon és a látogatóknak gyorsabb betöltődést. Természetesen az új verzió számos hibajavítást is tartalmaz, melyek a korábbi verziókba nem fértek bele vagy korábban nem jelentkeztek.

 

Összefoglaló videóban (angol)

 

Frissítsen

A mi oldalunk és másik tucat oldalon végeztük el a frissítést az első napokban és vettünk észre hibát, problémát. A főbb bővítmények már készen állnak a 4.4-es verzióra, de a régebbiekhez készült plugin-ok is hibátlanul működnek az észrevételeink alapján.

 

Források

További információkat talál a frissítésről a WPHU illetve a hivatalos oldalon.

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.