Itt a WordPress 4.0.1!

Itt a WordPress 4.0.1!

Itt a WordPress 4.0.1! 900 506 Rottenbacher Tamás

Pár órával ezelőtt vált elérhetővé a WordPress 4-es családjának első, hibajavításokat tartalmazó frissítése, mely a 4.0.1-es verziószámot jelöli. Korábban egy olyan sebezhetőséget fedeztek fel, amely a 3.7-es verzió óta érinti a weboldalakat. Éppen ezért, a 3.7.x, 3.8.x, 3.9.x verziókhoz is kiadtak egy javítást, azonban mindenkinek a legújabb verzióra történő frissítést javasolják a készítők. A javítás nem csak fontos sérülékenységet küszöböl ki, hanem több apró korrigálás is történt. Összesen 23 javítás történt a 4.0.0 óta. A frissítés elengedhetetlen a biztonságos weboldal üzemeltetéséhez. Azonban olvasd el további tanácsainkat, hogy miként teheted biztonságosabbá a weboldalad.

A fájl változásokról és részletesebb leírását a hivatalos oldalon olvashatod: WordPress 4.0.1 Version

Miért is fontos frissíteni?

Nem tudjuk elégszer kihangsúlyozni, hogy a magára hagyott, elavult verziójú rendszerek mindig sebezhetőek. Sajnos mindig jelennek meg újabb ártalmat kódok, támadási módok, de ezek mindig javításra kerülnek. A honlap tulajdonosok majdnem mindegyike ügyet sem vet a friss verziókra. Érdemes minimum 3 havonta frissíteni a WordPress magját, de a bővítmények frissessége is fontos! A támadások, vírusok jelentős része elhárítható, ha rendszeresen frissítünk.

Hogyan tudok frissíteni magam?

Részletesebben ebben a cikkünkben: WordPress kézi és automatikus frissítése

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.