Eltűnt bbPress admin/keymaster jogosultság visszaadása

Eltűnt bbPress admin/keymaster jogosultság visszaadása

Eltűnt bbPress admin/keymaster jogosultság visszaadása 900 450 Rottenbacher Tamás
A bbPress egy közkedvelt, egyszerű fórum megoldás, ami tökéletesen a WordPress honlapba építhető, plugin formájában. Egyik hobbi projektem során fellépett az a probléma, hogy egy multisite honlapból kellett egy szimpla weblapot csinálni. Ennek során, azonban a bbPress eltűnt az admin felületről, de a frontend oldalon tökéletesen működött. Kis utánajárás után észrevettem, hogy az admin felhasználómnál az user_meta táblában eltűnt a bbPress által létrehozott (és admin felhasználókhoz társított) keymaster jogosultság.

 

A keymaster nem más, mint a fórum adminisztrátor jogosultság. Így ennek hiányában csak normál felhasználóként volt a felhasználóm a fórumban.

Miként adjunk saját felhasználónknak keymaster jogosultságot?

  1. Hozzunk létre egy új admin felhasználót.
  2. Lépjünk ki, majd vissza az új admin felhasználóval.
  3. Menjünk a régi felhasználónk szerkesztésére
  4. Adjuk meg neki az adatlap szerkesztésénél a megfelelő jogosultságot.
  5. Lépjünk ki, majd lépjünk vissza az eredeti felhasználónkba, végül töröljük az ideiglenes admint.

 

Így egy egyszerű trükkel meg tudjuk oldani, hogy legyen a felhasználónknak keymaster jogosultsága. A hiba oka feltehetőleg abban rajlik, hogy az egyes felhasználókat (például adminok) amikor a multisite-ot visszabontod normál oldalra, a rendszer megvonja a jogosultságot és itt tévesen másik oldalt vehetett alapul a jogosultság figyelembevételekor.

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.