A WordPress folyamatos fejlesztése során jelennek meg különféle jelölésekkel ellátott verziók. Általában az RC vagy a Beta jelzésekkel találkozunk, amikor új WordPress verzió jelenik meg. Így eme két jelöléssel és a mögötte húzódó jelentést mutatnám most be. A szoftverfejlesztésben még van az Alpha verzió, amely röviden egy igen kezdetleges verzió, de mivel a WordPress készítői alfát nem adnak ki, így erre nem is koncentrálunk.

Béta verzió

A béta verzió esetében szinte mindig több verzióról beszélünk. Leggyakrabban van Béta 1, Béta 2, Béta 3, Béta 4, 5 és időnként 6 is. Ezek száma aszerint változik, hogy mennyi újdonságot, javítást és változást alkalmaznak a kódban. A béta verziók a tesztelőknek készülnek! Így lehet ellenőrizni, hogy a szerveren rendben fut-e, a bővítmények kompatibilitása megfelelő-e, illetve ha új funkció van, abba beletanulhassunk, ráérezzünk.

RC kiadás

Az RC, nem más mint a relase candidate, az az kiadásra jelölt verzió. Általánosságban már a végleges verzió, azonban érdemes még türelemmel lenni.

Stabil kiadás

A WordPress a stabil kiadásokat úgy jelzi, hogy nem jelzi sehogy. Amely verzió nevében (letöltésnél a fájl nevében vagy más módon) nem jelöl a fentiek közül egyet sem, akkor az a stabil, biztonságos kiadás.

Ügyeljünk, hogy éles weboldalon ne használjunk béta és RC verziókat, csak és kizárólag stabil rendszereket használjunk!