Mit is jelent a béta, RC jelölés a WordPress verzióknál?

Mit is jelent a béta, RC jelölés a WordPress verzióknál?

Mit is jelent a béta, RC jelölés a WordPress verzióknál? 900 447 Rottenbacher Tamás

A WordPress folyamatos fejlesztése során jelennek meg különféle jelölésekkel ellátott verziók. Általában az RC vagy a Beta jelzésekkel találkozunk, amikor új WordPress verzió jelenik meg. Így eme két jelöléssel és a mögötte húzódó jelentést mutatnám most be. A szoftverfejlesztésben még van az Alpha verzió, amely röviden egy igen kezdetleges verzió, de mivel a WordPress készítői alfát nem adnak ki, így erre nem is koncentrálunk.

Béta verzió

A béta verzió esetében szinte mindig több verzióról beszélünk. Leggyakrabban van Béta 1, Béta 2, Béta 3, Béta 4, 5 és időnként 6 is. Ezek száma aszerint változik, hogy mennyi újdonságot, javítást és változást alkalmaznak a kódban. A béta verziók a tesztelőknek készülnek! Így lehet ellenőrizni, hogy a szerveren rendben fut-e, a bővítmények kompatibilitása megfelelő-e, illetve ha új funkció van, abba beletanulhassunk, ráérezzünk.

RC kiadás

Az RC, nem más mint a relase candidate, az az kiadásra jelölt verzió. Általánosságban már a végleges verzió, azonban érdemes még türelemmel lenni.

Stabil kiadás

A WordPress a stabil kiadásokat úgy jelzi, hogy nem jelzi sehogy. Amely verzió nevében (letöltésnél a fájl nevében vagy más módon) nem jelöl a fentiek közül egyet sem, akkor az a stabil, biztonságos kiadás.

Ügyeljünk, hogy éles weboldalon ne használjunk béta és RC verziókat, csak és kizárólag stabil rendszereket használjunk!

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.