Miért kéne nekem weboldal?

Miért kéne nekem weboldal?

Miért kéne nekem weboldal? 800 532 Rottenbacher Tamás

Gyakran szokták feltenni ezt a kérdést: Miért kéne nekem weboldal? A gondolat jogos is részben, hiszen akik ezt mondják, mind már közép korosztálybeli emberek, illetve idősek. Amíg úgymond átlagemberek nincs is gond. A gond akkor van, ha ők egy vállalkozásban a tulajdonosok, főnökök, döntéshozók.

A mai fiatalabb korosztály másként gondolkodik, mások a szokások és a logika is már mást diktál nekik. Régen az ember ha keresett valamit, akkor elővette az Arany oldalak nevezetű cégekről szóló telefon könyvet és kikereste a neki megfelelőt vagy beletekintett az nyomtatott újságok hirdetéseibe. Ma mit tesznek az emberek? Interneten keresnek rá, mivel már nincs (és nem is kell) nekik ilyen hagyományos könyv. A nyomtatott sajtó és az ezekben elhelyezett hirdetések kezdenek elavulttá válni.

A cégek szolgáltatásait igen nagy részben fiatalok veszik igénybe. (Szolárium, internetes rendelések – vásárlás, információ szerzés, stb.) Már pedig a fiatalok először az interneten keresnek.Így aztán ha valakinek nincs weboldala, akkor nem fogják megtalálni. Így ha nincs weboldala, potenciális vevőket veszíthet!

Gondoljon bele. Minden cég, vállalkozás névjegykártyáján ott van a weboldaluk címe. Az összes jelentős cég rendelkezik weboldallal. Pár ezer forint befektetés kell hozzá, nem több! Utána a fenntartása már gyerekjáték és nagyon olcsó. Mindeközben növelheti a forgalmát! Így a weboldal nem vinni fogja a pénzt, hanem profitot fog termelni!

Elmondanám egyik régi munkám és annak eredményét.

Volt egy halastó a Balaton környékén. Kifejezetten a nyaralók horgászat iránti vágyának kielégítése volt a cél, mivel a Balatonban elég korlátozott a halászat és több papír, dokumentum is kell hozzá. Értelem szerűen a turista (legyen akár Magyar, akár külföldi) nem viszi mindig magával. Tehát itt volt ez a tó és a cég, aki üzemeltette. A parti út mentén ilyen kitett táblákkal, fali hirdetésekkel szerette volna magát reklámozni, de nem érte el a kívánt sikert. A tulajdonos egyik barátja ajánlott engem, hogy olcsón készítek weboldalt. Regisztrált egy tárhelyet, majd elkészítettem az oldalt. Némi kis keresőoptimalizálásra bekerült az első 7 találatba. Aztán megkértek, hogy csináljam meg többnyelvűre, például Németre. Elvégre sok nyáron ott a Német ajkú turista. El is készült, csodálkozott is, hogy milyen olcsón kapta a más nyelvű weboldalt. Ez történt október-november környékén. A nyár elejére kellően meg is erősítettem link építéssel az oldalt és Német nyelvű találatok közt is megjelent. Jött a tavasz és a nyár, majd felhívott telefonon a tulajdonos, hogy a forgalma MEGDUPLÁZÓDOTT! Kibővítette a vállalkozását horgász felszerelés bérléssel, csali anyagok kereskedelmével is. Így már semmit nem kell vinniük a külföldi és hazai horgászoknak. Persze ez mind semmi ahhoz képest, hogy  a meglévő mellé egy újabb tavat építtetett, ezzel a vízfelületet is jócskán növelte. Így lett egy halastóból a weblap segítségével egy igen jövedelmező vállalkozás, hiszen a turisták szeretik ‘elhagyni’ az euro-jaikat.

Tehát így lehet egy kis összegből, hatalmas haszonra szert tenni. A weboldal árát illetően, a teljes költség a Német nyelvű változatot is beleértve, nem haladta meg a 20.000Ft-ot és ez évi több-százezer forintos hasznot hoz a tulajdonosnak, aki a mai napig jó szívvel ajánl barátainak és üzleti partnereinek.

Gondoljon bele: Ön megengedheti magának, hogy elessen a többlet haszontól?

[slogan align=”center”]Nem, ezért szeretnék olcsón weboldalt![/slogan]

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.