Ha a világtérkép domain-ek alapján készülne

Ha a világtérkép domain-ek alapján készülne

Ha a világtérkép domain-ek alapján készülne 900 486 Rottenbacher Tamás

Mi lenne, ha újrarajzolnánk a világunk térképét? Az új irányvonal úgy is az internet, hát vegyük azt alapul, mondjuk a domain-ek száma szerint. A Nominet oldala pont ezt tette. Összesítette a világon regisztrált domain neveket és a számok alapján újra rajzolta a Föld térképét. Az egyes országok méretét az alapján adták meg, hogy mennyi az országhoz tartozó domain név van regisztrálva. A térképet Ti is megnézhetitek, ha a lenti képre kattintotok!

domain-vilagterkep-rotisoft

Ami elsőre feltűnhet, hogy nincs a térképen a .com domain név. Ez azért van, mivel ez a domén annyira népszerű (Több mint 123 millió regisztrált cím!), hogy túl nagy lenne, továbbá nem is mondhatni, hogy országra specifikus, hiszen jó pár magyar oldalt is tudunk, amik .com alatt futnak. Apropó Magyarország, a .hu domain-ekből közel 680.000 darab van. Ez azt jelenti, hogy ha 10 millió lakossal számolunk, akkor minden tizedik embernek lenne egy. Ezzel Európán belül azért elég jó helyen vagyunk, bőven a középmezőny felsőbb részében. Ebből is látszik, hogy hazánkban már sokan ráébredtek, (magánemberek és kkv-k -kis és közép vállalkozások-) hogy mennyire fontos az online jelenlét és milyen előnyökre, forgalom növekedésre és profitra tehetnek szert egy beruházással, mellyel egy új színteret hódíthatnak meg. Ne feledjék, kérjenek bátran ingyenes ajánlatot, ha Önök vagy cégük még nem rendelkezik weboldallal vagy elégedetlenek annak forgalmával.

Forrás:

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.