Az emberek közel negyede elavult böngészőt használ

Az emberek közel negyede elavult böngészőt használ

Az emberek közel negyede elavult böngészőt használ 636 318 Rottenbacher Tamás

A webmesterek egyik legnagyobb problémája, hogy nem egységesek a böngészők. Az egyes típusonkénti változások már elég bosszantóak, de a verzió különbségekkel megfejelik a problémát. Úgy is mondhatnám, hogy hab a tortán. A problémát azonban nem csak a weblapkészítők szokták érezni. Illetve a biztonsági gondokat maguk a felhasználók érzékelik.

A biztonságos internetezéshez érdemes mindig a legfrissebb, stabil verziószámot viselő böngészőt használni az adott szoftverből. Ma már csupán egy kattintás a frissítés, a többit elvégzi maga a szoftver! A Kaspersky Labs felmérése alapján azonban a felhasználók közel 23%-a hasznl elavultnak minősített webböngészőt. Ez szám jelentős sajnos.

elvaultbongeszok

A legsúlyosabb problémát az alsó 8,5%-os réteg adja. Ők olyan böngészőt használnak, amikhez már frissítés, javítás sem érkezik, tehát már megszűnt a támogatás. (Ide tartoznak a Firefox, Chrome, IE, Opara stb. annyira régi verzió is.) Így saját biztonságunk érdekében érdemes rendszeresen frissíteni a böngészőnket.

Természetesen egy böngésző csak akkor lehet biztonságos, ha a bővítményei is frissek. Így érdemes rendszeresen frissíteni azokat a beépülőket is. Ezek verzióját ellenőrizni a böngésző hivatalos oldalán lehet.

Önnek elég friss a böngészője? Nézzen utána!

Források

Rottenbacher Tamás

2006 óta foglalkozok weboldal készítéssel és 2007 óta keresőoptimalizációval. WordPress honlapokat 2008 óta készítek. Ha kérdezne írjon hozzászólást vagy email-t a "Kapcsolat" menüpontban.

Közösségi profiljaim:

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.