Weboldal, honlap készítés

Új weboldalt, hatékony honlapot szeretne?

Weboldalkészítéssel foglalkozom, immáron 2006 óta és azóta igen sokféle weboldalt készítettem, mindenféle igényekkel találkoztam már. Tapasztalatom, tudásom fel tudom ajánlani, hogy egy olyan honlapja legyen, amely hatékony, gyorsan visszahozza az árát és építi az Ön cége, brand-je, terméke hírnevét és bizalmat, hozzáértést sugároz. Ezért sem engedhetjük meg magunknak, hogy olyan szolgáltatónak, cégnek adjuk a weboldalunk elkészítésének feladatát, amely referencia munkáin az látszik, hogy nem figyel a részletekre és nem támogatja teljes tudásával és észrevételeivel a partnerét, ügyfelét. Számomra a weblap készítés olyan folyamat, ahol mindkét fél hozzáad ötleteket és együtt alakítjuk ki a tervet, melyet aztán elkészítek, minden apró részletre figyelve.

 

Milyen egy jó honlap?

 • Szép, jó ránézni: A látogató pár másodperc alatt eldönti, hogy szimpatikus neki egy weboldal, avagy sem és ez kihat a vásárlási kedvére.
 • Gyors, egyszerű: Gyorsan kell betöltődjön és minden funkciónak könnyen érthetőnek, logikusnak kell lennie. Látogatók egyszerűséget kedvelik.
 • Tartalom orientált: A honlapunk legfontosabb része, hogy a felhasználók, olyan tartalmat találjanak amire számítanak és hasznos legyen számukra!
 • Hatékony: A legtöbb weboldal esetében ki kell tűzni célokat és úgy felépíteni a honlapot, hogy azon célokat (eladás, árajánlat, stb.) elérje.
 • Egységes: Az összkép igen fontos, hogy honlapunk, névjegykártyánk, céges dokumentumaink egységes arculatot adjanak vissza.

Weboldal, honlap készítés - rotisoft-hatekony-weboldal-keszites-300x300
Legyen sikeres és hatékony weboldala!

Weboldal, honlap készítés - rottenbacher-tamas-profilkep_negyzetes_med-150x150 Szeretne kérdezni? Többet megtudni a honlapkészítés folyamatáról és arról, mitől is sikeres és hatékony egy honlap? Vegye fel velem a kapcsolatot és igény esetén akár személyes találkozón, egy kávé mellett ismerheti meg a weblap készítés menetét és apró, de fontos elemeit, a siker elérésének.

Legtöbb ügyfelem azért kedveli a munkastílusom, mert emberközpontú és rugalmas vagyok. Szeretek segíteni és egy – egy feladatot akár szívességből is elvégzek partnereknek, illetve tanácsaim bármikor kikérhetik.

 

Weboldal, honlap készítés - rotisoft-hianyos-rossz-weblap-honlap-300x300
Ön megengedheti, hogy vevőket, megrendeléseket szalasszon el?

A hanyag, rossz honlap ismérvei

 • Kevés tartalom: Sok honlapnál gond, hogy nincs elég tartalom. Ez sem keresőoptimalizáció, sem marketing szemszögéből nem előnyös.
 • Lassan betöltő: Egy weboldal, ami 4 másodpercnél lassabban tölt be, az már is bajban van, mivel 2-3 másodperc után a látogatók akár 30%-a bezárja az oldalt és tovább megy.
 • Gyenge, érdektelen tartalom: Az baj tud lenni, ha túlságosan is szakmai nyelven készítünk tartalmat, hiszen a legtöbb látogató nem szakértő.
 • Bonyolult, rendezetlen: A látogató kevés kattintással szeretné elérni a célját. Legyen az vásárlás, árajánlat, kapcsolat felvétel.
 • Rosszul céloz: Mind a hirdetéseknél, mind a honlapnál el lehet rontani, hogy mely célközönséget akarunk megszólítani.
 • Ronda, nem egységes: Azon oldalak, melyeknél látszik a toldozás, foltozás, nem éppen a megbízható, stabil képet festenek.

Szeretne többet tudni a honlap készítésről?

Mennyibe is kerül egy honlap, weblap?

Mennyi is az annyi

Az első kérdés szinte mindig ugyan az szokott lenni. Mennyibe kerül egy weblap? Ilyenkor vajon milyen válasz a jó? Ha egy határozott összeget kapunk válasznak, akkor ott már elsőre valami nem stimmel. Egy honlap készítésnél csak egyeztetés és az igények pontos ismerete után lehet munkaigényt és az alapján árajánlatot adni.

Ezért is, ha felőlem árról érdeklődik, Én visszakérdezek. 

Általában azon cégek, magánszemélyek esetében amik/akik fix árral dolgoznak, a feladatra egy megadott idő-, munkaigény van. Viszont honnan tudja, hogy melyik feladat mennyi munkaórát és költséget is jelent? Mi van, ha elfogy a fix árban szereplő ‘keret’? Akkor bizony egy a meghatározott ár fölfelé fog haladni, amit senki sem szeret.

Konkrét árajánlatot szerintem csupán akkor lehetséges adni, ha ismerjük a pontos feladatokat, igényeket. Tanácsaimmal segítem, hogy fölösleges, nem hatékony funkciók, igények ne rontsák az árat. Személyes találkozás során bebizonyíthatom, hogy mely funkciók ajánlottak, így elkerülöm a fölösleges pénz kidobást megrendelőimnek.

Lehet szép, de ...

A szép, nem feltétlenül hatékony

Az  külön említést érdemel, hogy több honlap igaz szép kinézettel rendelkezik, azonban ez nem garancia az eredményességre, tehát lehet szép, de ettől még nem lesz hatékony is weboldalunk. Ha a forráskód romhalmaz, a tartalom értéktelen, akkor sem a keresőkben nem lesz előkelő helyen, sem pedig a böngészőfüggetlen megjelenítési mód nem fog érvényesülni.

Éppen ezért csak olyan honlap készítő személlyel, céggel érdemes szóba állni, akik már több éves tapasztalattal rendelkeznek. Jómagam tapasztalatai és tudása, már 2006 óta gyűlik weboldalak készítésével kapcsolatban és azóta hatékony weblapok készülnek a kezem alatt.

Tehát a jó eredményhez hatékonyság, ahhoz minőségi munka, ahhoz pedig egy tapasztalt szakember kell, aki ismeri a szükséges trükköket és megfelelően bánik az eszközökkel és lehetőségekkel, hogy az eredménnyel elégedett legyen. Olyan, aki már – már rutin munkaként készít sikeres és hatékony weboldalakat. A szakember keresés idejét meg is spórolhatja, ha közvetlenül tőlem kér árajánlatot, erre pedig a sok elégedett ügyfél és elkészült hatékony weboldal a bizonyíték, melyeket a Portfólió menüpontban talál!

A weboldalak két fő típusa

A weboldal készítés során választhat:

 • Statikus, egyszer elkészített html alapú weboldalt – Például Landing Page, Cél oldalak
 • Dinamikus, php alapú rendszerrel felépített honlapot – Például céges bemutatkozó, szakmai oldalak

Statikus weboldal készítés

A statikus oldalak igen egyszerűek. Nincs szükség php futtatási lehetőségre, Mysql adatbázisra, így a legolcsóbb tárhelyszolgáltatóknál is elhelyezhetjük oldalunkat. Mivel egyszer elkészülnek és nem változtathatók csak szerkesztéssel, így igen biztonságosak. Azonban hátrányuk, hogy nehezen módosíthatóak, frissíthetőek. Szükséges egy szakember, aki ért a html nyelvén. Statikus html lapok közül jellemzően inkább csak landing page, landoló oldalakat készítek.

Dinamikus honlap készítés

A dinamikus honlap már igényli a Mysql adatbázist és a php futtatási lehetőséget, amely teljesen alap a tárhely szolgáltatók 99%-nál, így mindegy hol tartjuk weboldalunk, mely szolgáltatónál, noha közvetlen tőlem is intézhet tárhelyet weboldalának. Mivel a php kódok lefutnak, így biztonság nagyban függ a rendszer frissességétől, állapotától. Az általunk használt WordPress rendszer kiemelten felhasználóbarát, könnyen kezelhető, továbbá fokozottan ügyelek a biztonságra. A dinamikus honlap előnye, hogy bárki tudja módosítani a tartalmat, így nem igényel szakembert. Egy rövid oktatást követően már bárki képes használni!

Bárki készíthet weboldalt?

Bárki készíthet weboldalt?

Igen, de azért ne éljük bele magunkat. Az ember azt gondolná, kis ráfordítással meg tudja annyira tanulni a Html, Php, Css program nyelvezeteket, hogy elkészíthesse a weboldalát. Valóban nem lehetetlenül bonyolult mint sokan gondolnák, de picit gondoljunk csak bele. Egy asztalos számára is kell gyakorolni, hogy ráérezzen a fa anyagára, szépen kidolgozhassa és igazán szép munkákat adjon ki a kezéből. Csak évek gyakorlásával és tapasztalatával lehet az asztalos mester titulust felvenni. A weboldal szerkesztésnél is nagyon hasonló a helyzet. A kódok megtanulása egy dolog, viszont az alkalmazásuk már más. Ismernünk kell a látogatók szokását, előre tudnunk kell a következő lépésük vagy igényük. Nem véletlenül számít olyan sokat és ad az eredményekhez a 2007 óta gyűjtött tapasztalatom, mely igen sok téren, sok irányból és nézőszögből gyűlt össze.