WordPress karbantartás egyszerűen, gyorsan!

A WordPress alapú honlapok és WooCommerce webáruházak kiemelten stabilak és biztonságosak. Azonban ügyelni kell, hogy törődést is igényelnek, karbantartást. Ez olyan, mintha az autónkat elvinnénk szervízbe. Jobb érzés tudni, hogy nagyobb a biztonság és a stabilitás!

rotisoft figura laptop narancs
biztonsag lakat pipa rotisoft

Biztonságosabb

A frissítésekkel növelhető honlapja és látogatói biztonsága.

biztonsagos megbizhato pajzs pipa rotisoft

Megbízhatóbb

Egy jól karbantartott honlap megbízhatóan, stabilan működik.

villam grafikon novekvo rotisoft

Gyorsabb

A frissítések sok esetben gyorsítanak honlapunkon.

Rottenbacher Tamas profilkep

Rottenbacher Tamás
Senior WordPress fejlesztő,
üzemeltető, UX tanácsadó

Tanulságos történet …

Elkészült egy webáruház, futott a marketing kampány. Minden haladt a jó úton. Voltak sikeres termékek, fizető vásárlók és jött a profit. Aztán idővel a webáruházat működtető motor kezdett elavult lenni, egyre több biztonsági rést találtak rajta. A tulajdonos nem foglalkozott vele, nem akart pénzt kiadni a frissítésért, mert annak szerinte nincs látható, kézzel fogható eredménye, biztos csak humbug, átverés. Hiszen működik nem?!

Aztán egyik napról a másikra, a rendelések lecsökkentek. Olyan mértékben, hogy pár nap alatt szinte nulla rendlelés futott be. A látogatottsági statisztika is szinte a nullához közelített. Bevétel pedig kimaradt, ezzel veszteséget generálva. A tulajdonos felháborodva ment a weblapkészítőhöz, hogy ugyan mi történhetett.

Rövid vizsgálódással kiderült, hogy feltörték a webáruházát, mert régi, nem volt karbantartva és frissítve. Egy vírusos kódot helyeztek el a weblapon. Ezzel a keresők kitiltották, sőt szinte blokkolták a webáruházat. Minden látogatónak felugrott egy ablak, hogy veszélyes, vírusos/támadó webhely. Így pedig senki nem mert kockáztatni, vásárolni pedig szó szerint senki sem. A webáruházat kijavítottam, frissítettem. A keresőkben nagyon lassan, csak hónapok munkájával lehetet helyrehozni az eredeti forgalmat. Több hónap teljes forgalmát + javítás költségét + keresőben a visszapozícionálás díját fizette a tulajdonos, mint tanulópénz. Ez jóval olcsóbban, rendszeres karbantartással és frissítéssel megelőzhető lett volna.

Rottenbacher Tamás

Mit érdemes tudni a WordPress karbantartásról?

Mi az és miért ajánlott a WordPress frissítés? A WordPress ingyenessége és nyílt forráskódja sok lehetőséget biztosít. Azonban a hátránya is ez. Rendszeres időnként erősen ajánlott frissíteni az alapját és a kiegészítőit, hogy továbbra is biztonságos és stabil maradjon a honlapunk.

Hogyan lehet frissíteni? A WordPress rendelkezik beépített frissítővel. Azonban nem csak egy gomb megnyomásából áll … Több mint 16 év alatt pontos feladatlistát állítottam össze, mivel a frissítés szakértelem nélkül akár honlapunk működésképtelenné is teheti.

Mi a különbség a karbantartás és frissítés között? A frissítés lényegében az új verziókra történő frissítés és azok működésének tesztelése. A karbantartés pedig a WordPress adatbázisának tisztítása, beállítások ellenőrzése (igény esetén javítása) és ezek tesztelése. A WordPress karbantartás során gyorsulhat is honlapunk, a biztonság növelésén felül!

rotisoft figura kerdes bizonytalansag narancs
rotisoft figura box sokoldalu narancs

Mit tartalmaz egy karbantartás, frissítés?

  • Frissítés előtti funkciók összeírása és tesztelése
  • Biztonsági mentés készítés, amit megkap
  • Szükséges szerver követelmények ellenőrzése
  • Szükséges hosting, tárhely beállítások módosítása
  • A frissítendő elemek változásainak ellenőrzése
  • Frissítés biztonságos elvégzése
  • Funkciók tesztelése, ellenőrzése
  • HTTPS, SSL beállítása amennyiben még nincs

Karbantartás, Frissítés ár

WordPress logo atlatszo

WordPress frissítés, karbantartás

€225 -tól

93.900 Ft-tól

Ide tartoznak a blogok, a onepage-, landing- és cégesweboldalak, illetve további WordPress honlapok.

WooCommerce Logo Rotisoft

WooCommerce frissítés, karbantartás

€290 -tól

120.900 Ft-tól

WooCommerce  webáruházak frissítése. Az alap WordPress frissítés a díjban benne foglalt.

Megrendelné? Kérdezne? Írjon!

1Adatok megadása
2Beküldés

Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.