PodmaCafe.hu

Kávézó weboldalának tervezése, elkészítése

Régi honlap cseréje

Egy kis, nyugodt hangulatú kávézó, teaház a Podma Cafe. Az összképet csak a régi honlap rontotta, mely sem a hely hangulatához nem illeszkedett, de még csak nem is működött megfelelően és kevés információ volt rajta elérhető. Az új honlapjuk responsive felépítésű, mobiltelefonokon, tableteken és asztali gépen is helyesen, formázottan jelenik meg. A gyengébb mobil eszközök kedvéért az egyes díszítőelemek csak tableteken és PC-ken jelennek meg. Ezzel a mobil tulajdonosok erőforrást és adatforgalmat is nyernek, külön optimalizáltam a mobilokra.

Weblap funkciói és keresőoptimalizálása

Az oldal funkciói nem kiemelkedőek. Képmegjelenítő (Lightbox), képgaléria, blog szekció, melybe híreket és kávéval, teával kapcsolatos témájú írásokat helyezhetnek ki, egy kapcsolatfelvevő űrlap, asztalfoglalási lehetőség, mely paraméterezhető és természetesen minden tartalom grafikus szerkesztőben módosítható, bárki számára érthető módon. A honlap kezelőjének bemutattam a WordPress rendszert és megtanítottam annak használatára.

A keresőoptimalizálás elsősorban onsite történt, tehát a kódban. A responsive felépítés, gyors betöltődés és a SEO barát forráskód mind hozzájárul, hogy 83%-os SEO értékelést érjen el az oldal, miközben az elsődleges cél a költséghatékonyság volt, nem is a keresőoptimalizálás. Ez az érték könnyen 95%-ra emelhető lenne.

A megjelenés, design irányvonala

A tartalom egy része adott volt, más része a megújulás során lett hozzáadva. Ezeket kellett új formába kellett öntenem. A hely egy közkedvelt, nyugodt kávézó és teaház. A weboldal színei illeszkednek a helyszín színvilágához és hangulatához. A csokoládé és kávébarna, tejeskávé szín igazán stílusosan mutatja, hogy mit is érdemes fogyasztani az adott helyen. A honlap színvilágával igyekeztem a helyszín színvilágát is tükrözni. Egy egyszerű, minimalistához közelítő oldal volt a cél, melynél emiatt igen érzékenyen keverednek a kerek és szögletes formák, összhangba lépve és nem túlzásokba esve.

Weboldal kinézete:

A honlap kezdőlapját bemutató képernyőképeket megtekintheti itt: Asztali gép | Tablet | Mobiltelefon

podmacafe-kezdolap-rotisoft-pc

További képek a PodmaCafe weboldaláról:

Mobilos nézetből néhány kép:

Szeretne együtt dolgozni?
Elérhetőségeim ›
Honlapunk cookie fájlokat használ, hogy jobb böngészési élményt biztosíthasson és forgalom mérést végezzen.