Grafikák készítése

Mik tartoznak a grafikai elemek alá?

A grafikai elemek lehetnek marketing célzatúak (grafikonok, kiemelések, offline képi megjelenés) vagy általános célú elemek (weboldal megjelenése, logo). Mindkettő egyaránt fontos, hiszen az első benyomás fontossága kiemelt és a megjelenés alapján, a szem által elsőre megpillantott és látható részek alapján már el is dönti egy látogató, hogy szimpatikus-e honlapunk, grafikai anyagunk vagy sem. Ez pedig egyértelműen eredményezni fogja, hogy kilép oldalunkról vagy tovább böngészi, esetleg a célt is (kapcsolat felvétel, megrendelés) eléri-e. Az alább látható fontosabb elemekről tudhat meg több információt vagy kérdezhet tőlem, érdeklődhet nálam készítésről.


Arculati elemek tervezése

Grafikák készítése - eszkozeim-grafika-150x150 Logó készítés

A cégünk, brand-ünk legfontosabb grafikai eleme. Színeket alaposan átgondolva kell megválasztanunk és lehetőleg minél jellegzetesebb, de még is egyszerű (könnyű memorizálhatóság végett) formavilágú legyen. A logó az, amely szinte minden dokumentumon érdemes feltüntetni és azt figyelembe venni, hogy a cégünkkel fogják párosítani, tehát értéke van és ezért érdemes alaposan megtervezni, hosszútávra tervezni vele.


Grafikák készítése - rolam-hozzaallasom-150x150 Email, dokumentum sablonok

Árajánlatot és szerződést érdemes fejléccel és lábléccel ellátott dokumentumon érdemes kötni, adni. Növelheti a bizalmat és megbízhatóságot sugároz a cégünk felé, ezzel növelheti a megrendeléseket. Gondoljunk csak bele, mennyivel megyőzöbb egy cégre jellemző kinézetű dokumentumon árajánlatot kiküldeni, mint sem csak egy email-ben, dokumentumban.


Grafikák készítése - honlap-keszites-150x150 Honlap megjelenés, Webdesign

A honlap megjelenésének fontosságát nem kell ecsetelnem, azonban sokan elkövetik azt a hibát, hogy saját szájízüknek, tetszésüknek alárendelik a használhatóságot, funkciót és emiatt noha saját magának tetszik a weboldal, de a látogatóknak nem és nem is a konverzió, tehát a hatékonysága is alulmarad a tervezettnél, majd a tulajdonos nem érti a probléma okát. További információk a webdesign-ról itt.

Grafikák készítése - rottenbacher-tamas-profilkep_negyzetes_med-150x150 2008 óta készítek különféle honlapokat és három tényezőt veszek figyelembe egy webdesign elkészítése során:

szolgáltatás vagy termék tulajdonságai, célzott személyek köre és a webergonómia

E három csúcsból kell egy háromszöget alkotnunk képzeletben és eldöntenünk, hogy hová is szúrjuk le a pontot amit választunk, ami eldönti a megjelenés pontos mivoltát és tulajdonságait.


Grafikák készítése - ajandek-csomag-rotisoft-150x150 Dekorációs elemek, ajándéktárgyak

A vásárlók, megrendelők mindig örülnek, ha kisebb vagy nagyobb ajándékokat adunk nekik. Ilyen lehet egy matrica, vásárlást megköszönő lap, ajándék bögre, törzsvásárlói kártya, reklám toll és például jármű matrica. Járművünk jól beazonosítható válik és egyben folyamatos reklámfelületünk is lehet.


Grafikák készítése - grafika-arculat-tervezes-150x150 Offline grafikák: molino, szórólap, display, névjegykártya

A szórólapok a mai napig jelen vannak az offline marketingben, ahogy a plakátok, molinók és a kiállítások elmaradhatatlan kellékei, a display-ek. Ezek fontos részét képezhetik marketingbeli és piacbeli jelenlétünk fokozására, bebiztosítására és egy jól megtervezett kinézettel, grafikával igazán hatékony és vevő csalogató lehet.